Βελτιωμένη η λαϊκή αγορά στη Δροσιά

Τοπικά

Ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της ενώ έπεται βελτίωση και της οδικής πρόσβασης

Επαναλειτούργησε χθες μετά από ενάμιση περίπου μήνα που έμεινε κλειστή, η λαϊκή αγορά παραγωγών στη συνοικία της Δροσιάς. Η λαϊκή αγορά ξεκίνησε τη λειτουργία της μέσα σε ένα νέο σκηνικό, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του χώρου και ασφαλτόστρωσης.

Η εικόνα προφανώς είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, οι παραγωγοί μπορούν να κάνουν ευκολότερα τη δουλειά τους, σε περισσότερο αξιοπρεπείς συνθήκες ενώ και οι καταναλωτές μπορούν να προσέρχονται επίσης με μεγαλύτερη ασφάλεια και να φεύγουν από εκεί, χωρίς να έχουν γεμίσει λάσπη ή σκόνη τα παπούτσια τους.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Β. Βλέτσας, οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους καθώς υπολείπεται η παρέμβαση βελτίωσης της οδικής πρόσβασης στο σημείο.

«Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν υποδειγματικά, με την τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων από τους παραγωγούς, σε εφαρμογή των διατάξεων της Πολιτείας για το 50% των παραγωγών που μπορούν να συμμετέχουν. Είναι οι πλέον ασφαλείς αγορές για τους καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν τοπικά προϊόντα», ανέφερε ο κ. Βλέτσας, που υποστήριξε, ότι η δημοτική αρχή εξετάζει το αίτημα των παραγωγών και στη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά, αλλά και σε άλλες να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας και μίας παράλληλης αγοράς σε παρακείμενο δρόμο, όπως δίνει τη δυνατότητα η νομοθεσία.

Ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωση των εργασιών που αναβαθμίζουν την εικόνα της αγοράς, εμφανίζονται οι παραγωγοί, με τον Δημ. Ζυγούρη ωστόσο να μεταφέρει και κάποια παράπονα των παραγωγών, όπως είναι αυτά που αφορούν στην απαγόρευση να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στο χώρο αλλά να υποχρεούνται να μεταφέρουν τα προϊόντα τους, από απόσταση 100 και πλέον μέτρων.