Βανδαλισμός στο Λύκειο Ζωσιμαίας

Τοπικά

Το πρωί του Σαββάτου 23 Οκτώβρη, άγνωστοι  κατέστρεψαν την προτομή του Νικολάου Ζωσιμά

Το πρωί του Σαββάτου 23 Οκτώβρη, άγνωστοι  κατέστρεψαν την προτομή του Νικολάου Ζωσιμά στον αύλειο χώρο του Λυκείου της Ζωσιμαίας με τη ζημιά στην προτομή να είναι δύσκολο να αποκατασταθεί, αφού έχει καταστραφεί το εμπρόσθιο τμήμα της.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων, εξέφρασε την αγανάκτησή του για το συμβάν, σημειώνοντας ότι η πράξη έχει στόχο «την τρομοκράτηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του ιστορικού σχολείου μας».

Καλεί επίσης, γονείς και εκπαιδευτικούς, να παραμείνουν ψύχραιμοι, θέτοντας εαυτόν στο πλάι τους, ενώ σχετικά με τους δράστες, ελπίζει να μάθει «σύντομα τα ονόματα των φυσικών δραστών αυτής της ανίερης πράξης», σημειώνει.

Τέλος, παρακαλεί τους «διακεκριμένους γλύπτες αποφοίτους της Ζωσιμαίας Σχολής Θόδωρο Παπαγιάννη, Κυριάκο Ρόκο και Γιώργο Χουλιαρά να προβούν σε επιτόπιο εξέταση της κατάσταση και να μας ενημερώσουν για τις πιθανές και δυνατές λύσεις αποκατάστασης της βλάβης».

Πρόταση για την αποκατάσταση

Ο Ακαδημαϊκός και Απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, αντιδρώντας στην βεβήλωση της προτομής του Νικολάου Ζωσιμά με επιστολή του προς τον Σύλλογο Αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής πρότεινε:

«Αυτή η κατάπτυστη πράξη αναδεικνύει το φτωχό πολιτισμικό και πνευματικό επίπεδο των δραστών. Εμείς άμεσα πρέπει να αποκαταστήσουμε το μνημείο. Στη Ζωσιμαία σχολή έχουν φοιτήσει εξέχοντες γλύπτες και πρώην μαθητές, τώρα οικονομικά άνετοι, μπορούν να συμβάλουν για την αποκατάσταση του μνημείου», σημείωσε.