Το «Χατζηκώστα» μπαίνει στη νέα εποχή

Τοπικά

Ο Διοικητής, Σπ. Δερδεμέζης, ανακοίνωσε τα επόμενα σχέδια για το νοσοκομείο

Πρόσω ολοταχώς με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας βαδίζει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα με επικεφαλής τον διοικητή, Σπ. Δερδεμέζη.

Εκτός από την ανακοίνωση τροποποίησης του Οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου, ο κ. Δερδεμέζης ανακοίνωσε σειρά ενεργειών που αφορούν στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 1.9 εκ, ευρω, αλλά και την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας που έχει το Νοσοκομείο.

Μέσα από τις πράξεις και τα έργα, ο κ. Δερδεμέζης βάζει τέλος στα σενάρια περί «συνένωσης» του Νοσοκομείου εξηγώντας ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο θέμα.

«Είμαστε το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο στη βορειοδυτική Ελλάδα και καλύπτουμε ασθενείς απ’ όλα τα γεωγραφικά πλάτη της περιφέρειας. Αν αναλογιστείτε ότι έχουμε 200 ασθενείς που νοσηλεύονται κάθε μέρα, θα ήταν πολύ δύσκολο όλοι αυτοί να απορροφηθούν σε ένα άλλο νοσοκομείο», απάντησε ο κ. Δερδεμέζης σε σχετικό ερώτημα.

Αύξηση κλινών και χρηματοδότησης

Η τροποποίηση του Οργανισμού αποτέλεσε διαχρονικό αίτημα πολλών διοικήσεων. Όπως υπογράμμισε ο διοικητής, χρειάστηκε χρόνος και προσπάθεια, ώστε να ενσωματωθούν στον νέο οργανισμό η Ουρολογική και η Παιδιατρική Κλινική, ενώ ενσωματώθηκε και το Πολυδύναμο Κέντρο. «Πέραν της ένταξης των δύο Κλινικών είχαμε και την ενοποίηση των τμημάτων του Αξονικού, Μαγνητικού και των Απεικονίσεων. Έτσι, δημιουργείται ένα ενιαίο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα. Με τον νέο οργανισμό αυξάνονται οι κλίνες από 350 σε 359 και αυτό σημαίνει και αυξημένη χρηματοδότηση. Το Χατζηκώστα μπαίνει στη νέα εποχή, έχοντας τον καταστατικό του χάρτη σε λειτουργία», υπογράμμισε ο κ. Δερδεμέζης.

Αναβάθμιση ύψους 1.9 ευρώ από το ΕΣΠΑ

Την ίδια ώρα προχωρά η προσπάθεια ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου μέσω της κατάθεσης πρότασης ύψους 1,9 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ. Με τα χρήματα αυτά αναμένεται να προμηθευτεί το νοσηλευτικό ίδρυμα νέο αξονικό τομογράφο ψηφιακό μαστογράφο, χειρουργικά τραπέζια και ειδικούς προβολείς καθώς κι έναν χειρουργικό πύργο. Η πρόταση, σύμφωνα με τον κ. Δερδεμέζη έχει υποβληθεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου και βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έγκρισή της.

Προσλήψεις μεσω ΟΑΕΔ και αναμονή για τις προκηρύξεις

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δερδεμέζης στην πρόσληψη εννέα ατόμων μέσα από το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών του ΟΑΕΔ. Ο διοικητής στάθηκε στην μεγάλη αποδοχή που είχε η πρόσληψη αυτών των εργαζομένων και η ενσωμάτωσή τους στο ήδη υπάρχον προσωπικό.

Προανήγγελλε και τις προσλήψεις που έχει ανακοινώσει το υπουργείο και αφορούν σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό «επίκειται η προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές, με την κατανομή να προβλέπει 20 θέσεις για το «Χατζηκώστα, ενώ περιμένουμε και την προκήρυξη ιατρικού προσωπικού», σημείωσε.

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης για τη μίσθωση γραφείων στην οδό Ναπ. Ζέρβα, τα οποία είναι αναξιοποίητα.

Επίσης, «τρέχει» και η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την δημοπράτηση του νέου κυλικείου, στην είσοδο του νοσοκομείου, που θα συνοδεύεται με διαμόρφωση του κόμβου και άλλες παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 800.00 ευρώ.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να βγει και ο  διαγωνισμός μίσθωσης για το ερειπωμένο ακίνητο της οδού Μουλαϊμίδου. Όπως ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης όλα γίνονται  σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων. «Είμασε σε συνεργασία με την Υπηρεσία για την αποκατάσταση του κτιρίου, το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο. Μέσα από την διαδικασία της μίσθωσης θα δοθεί η δυνατότητα δόμησης άλλων 160 τ.μ., που σημαίνει ότι θα προκύψει ένα νέο κτίριο 270 τ.μ.».

 

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ