Το αίμα δεν επαρκεί ποτέ!

Τοπικά

Η διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Ελευθερία Ζερβού ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για αίμα

Διαρκές είναι το αίτημα για αίμα σε όλες τις αιμοδοσίες καθώς οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ! Ειδικά τώρα που επανήλθαν τα νοσοκομεία στον κανονικό τους ρυθμό.

Η διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Ελευθερία Ζερβού ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο αίτημα ενώ τις θερμές ευχαριστίες έδωσε στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και τους καθηγητές που ανταποκρίθηκαν με θέρμη και συγκεντρώθηκαν πολλές φιάλες αίματος.

Την ίδια ώρα διοργανώνονται αιμοδοσίες όλο το επόμενο διάστημα. Αιμοδοσίες θα γίνουν πολλές και με διαφορετικούς διοργανωτές προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος.

Στο μεταξύ η κα. Ζερβού κάλεσε και στην αιμοδοσία που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την  Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas μαζί με πλήθος φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας, και την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) διοργανώνονται αιμοδοσίες. «Τους καλούμε όλους να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν» είπε η κα. Ζερβού.

Και συγκέντρωση τροφίμων

Μαζί με την αιμοδοσία θα πραγματοποιείται και συγκέντρωση τροφίμων για τον λαό της Ουκρανίας.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι:

– Γάλα Εβαπορέ

– Σκόνη Γάλακτος για παιδιά

– Κονσέρβες παντός τύπου

– Δημητριακά

– Παξιμάδι

– Αλεύρι

– Ζυμαρικά

– Όσπρια

Το διήμερο εθελοντικής Αιμοδοσίας υποστηρίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ