ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -Προάγοντας μια υπεύθυνη κυκλοφοριακή αγωγή

Τοπικά

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε και κατά την περσινή σχολική χρονιά και ενθουσίασε τους μαθητές

Στόχο να καταφέρει να ενημερώσει, αλλά και να εμφυσήσει μια διαφορετική κυκλοφοριακή αγωγή με υψηλή συναίσθηση και των υποχρεώσεων των πεζών και των οδηγών αλλά και των κινδύνων που υπάρχουν στην κίνηση εντός του αστικού δικτύου, είχε η εκπαιδευτική δράση όπως αυτή που υλοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Η δράση έχει τίτλο «Παίζω, μαθαίνω, κυκλοφορώ» και απευθύνεται σε μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού με το πρώτο στάδιο της φετινής υλοποίησης να περιλαμβάνει έναν αριθμό 300 περίπου μαθητών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε και κατά την περσινή σχολική χρονιά και ενθουσίασε τους μαθητές που το παρακολούθησαν, αφού είχαν την ευκαιρία, μέσα από παιχνίδι και βιωματικές δραστηριότητες, να γνωρίσουν βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρόπους ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Μάλιστα, κατά τη φετινή εκδοχή της δράσης, παρουσιάζεται από στελέχη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» το νέο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «MovingStars – Αστεράκια σε κίνηση». Πρόκειται για καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο στην παιχνιδοκεντρική μάθηση, που εισάγει τους μαθητές, σταδιακά, στις έννοιες της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας έδωσαν το «παρών» το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγ. Καρράς και αξιωματικοί του Τμήματος, όπως επίσης εκ μέρους της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων ο Κων. Βέργος, υπεύθυνος σχεδιασμού δράσεων της διεύθυνσης.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε τη σημασία που έχει για τα νεότερα μέλη της τοπικής και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας η εξοικείωση με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, ενώ από την πλευρά της Γεν. Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δηλώσεις για την πρωτοβουλία έκανε ο Ηλ. Μήτσιος, αστυνόμος Α’, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης των ΜΜΕ.

Στη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή σχολείων της περιοχής στάθηκε ο κ. Βέργος.

Η δράση, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ιωαννιτών, και πραγματοποιείται στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας ενώ τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί και σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.