ΤΙΝΑ ΖΕΚΑ- Απεργία και συγκέντρωση για τις συμβάσεις εργαζομένων

Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τους δημοτικούς υπαλλήλους απεύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων Τίνα Ζέκα.

Αιχμή του δόρατος για την απεργιακή κινητοποίηση αποτελούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί την περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με την κα. Ζέκα οι συμβάσεις τελειώνουν και τα προβλήματα που θα προκύψουν πολλά και διαφορετικά: «Έχουμε προκηρύξει απεργία και συγκέντρωση στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Με αφορμή τη λύση των συμβάσεων των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν εξαιτίας του covid αναδεικνύεται ακόμα μια φορά το μεγάλο ζήτημα της μονιμοποίησης των εργαζόμενων με συμβάσεις σε όλες τις δομές των δήμων: Παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΑΠΗ, Κέντρα Κοινότητας, Ξενώνες Αστέγων.  Το πρόβλημα αφορά φυσικά και τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» που σχεδόν 3 χρόνια μετά το διαγωνισμό ακόμα δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Είναι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές, σε εκείνες δηλαδή τις υπηρεσίες των δήμων που η απρόσκοπτη λειτουργία τους είναι πιο επιτακτική στις μέρες μας εξαιτίας της φτώχειας  Οι κυβερνήσεις -η σημερινή και η χθεσινή- αντί να παρέχουν αυξημένη χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, λειτουργούν τις δομές με ελαστικές σχέσεις εργασίας και υποχρηματοδότηση» ανέφερε.

Τέλος τάχτηκε υπέρ της μονιμοποίησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι διαγωνισμοί με αυξημένη μοριοδότηση όπως στην 3Κ είχαν σαν αποτέλεσμα το 80% των εργαζομένων να μείνουν εκτός» είπε ενώ επανέλαβε την ανάγκη αύξησης των μισθών.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ