Θέμα χρόνου η πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα

Τοπικά

Με ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων στον Δήμο Ιωαννιτών με το διαθέσιμο προσωπικό του να είναι «κουτσουρεμένο» λόγω της άδειας ειδικού σκοπού που έχουν λάβει 38 εργάτες και 6 οδηγοί.
Ο Δήμος Ιωαννιτών από την πλευρά του πρόκειται να προσλάβει έκτακτο προσωπικό με συμβάσεις διάρκειας λίγων μηνών, που θα ενισχύσουν την υπηρεσία καθαριότητας, με τη σχετική ανακοίνωση να είναι θέμα ημερών, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού που πρόκειται να προσληφθεί. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των εργαζόμενων διαφόρων ειδικοτήτων που θα πάρει ο Δήμος, μέσα από τους πίνακες του ΟΑΕΔ, για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.
Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον τομέα καθαριότητας Βαγ. Πήχας απηύθυνε για μία ακόμη φορά, έκκληση στους πολίτες να μην αφήνουν απορρίμματα έξω από τους κάδους, καθώς έχουν αλλάξει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και η αποκομιδή γίνεται με διαφορετικό τρόπο, όπως επιτάσσουν οι έκτακτες συνθήκες.
Επανέλαβε ότι τα σκουπίδια θα πρέπει να απορρίπτονται στους κάδους μετά τις επτά το απόγευμα καθώς η αποκομιδή ξεκινά στις δέκα το βράδυ.
Παράλληλα τόνισε ότι τα ογκώδη θα πρέπει να βγαίνουν μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία του δήμου ώστε να αποφεύγονται προβλήματα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα.

«Έχουν ήδη έτοιμες τις λίστες με αυτούς που θέλουν να προσλάβουν»

Μία σοβαρή ένσταση – καταγγελία για το ζήτημα της ένταξης του δήμου στο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, μέσω του ΟΑΕΔ διατύπωσε ο Χρ. Μεντής από την παράταξη «Ενότητα – Συσπείρωση» στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ. Ο κ. Μεντής σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα αφού τόνισε, ότι την περίοδο των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, η δημοτική αρχή ενέκρινε τη μετακίνηση ενός οδηγού απορριμματοφόρου στη ΔΕ Παμβώτιδας, πρόσθεσε, ότι γίνονται ήδη συζητήσεις και έχουν γίνει και οι σχετικές «υποδείξεις» ώστε να προσληφθούν συγκεκριμένα άτομα από τις λίστες του ΟΑΕΔ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τομέων της υπηρεσίας.
«Κάποιοι έχουν ήδη έτοιμες τις λίστες με αυτούς που θέλουν να προσλάβουν, ενώ κάτι αντίστοιχο ειπώθηκε και από τον Σύλλογο (Σ.Σ εννοεί την πλειοψηφία του Συλλόγου ΟΤΑ) στη συνάντηση που έγινε με τον κ. Ζωγράφο. Πολύ ορθά το Εργατικό Κέντρο ζήτησε από το δήμο να κάνει αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, αλλά αυτό δε σημαίνει, ότι πρέπει να γίνεται εκμαυλισμός συνειδήσεων και σπέκουλα με τις προσλήψεις», σημείωσε ο κ. Μεντής.