Θ. Μπέγκας: «Η δημοτική αρχή προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση»

Τοπικά

Εξαπέλυσε κριτική σε όλα τα επίπεδα κατά της δημοτικής αρχής αναλύοντας ένα ένα τα θέματα που αποτελούν κομβικούς σταθμούς στην διαχείριση των θεμάτων του δήμου.

Δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω… ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος στην διάρκεια συνέντευξης τύπου επικεντρώθηκε τόσο στο θέμα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου καταγγέλλοντας επιχείρηση φίμωσης της αντιπολίτευσης, όσο και σε ζητήματα καθημερινότητας που περιλαμβάνουν από την διαχείριση των απορριμμάτων και τα led μέχρι τα έργα στην οδό Ανεξαρτησίας, το αεροδρόμιο αλλά και την κατάσταση στο ΣΥΔΛΙ.

Εξαπέλυσε κριτική σε όλα τα επίπεδα κατά της δημοτικής αρχής αναλύοντας ένα ένα τα θέματα που αποτελούν κομβικούς σταθμούς στην διαχείριση των θεμάτων του δήμου.

 

Για τα απορρίμματα

Ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών ξεκίνησε με τα απορρίμματα για να τονίσει ότι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ να αιτηθεί στην Αποκεντρωμένη

Διοίκηση να επισέλθει σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που

απορρέουν από τη νομοθεσία είναι μια απόφαση πολιτική, νόμιμη και

ορθή» ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή η δημοτική αρχή «να αλλάξει πολιτική και να σταθεί αρωγός στη διοίκηση του ΦοΔΣΑ προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος».

 

Για τα led

Για τον διαγωνισμό αντικατάστασης των λαμπτήρων οδοφωτισμού με νέους τεχνολογίας led, μίλησε για «μια επαίσχυντη και λεόντεια συμβασιοποίηση

υπηρεσίας σε βάρος των δημοτών» για να πει ότι «η ενεργειακή κρίση έχει δείξει τα δόντια της και η δημοτική αρχή, μετά την ακύρωση του δικού μας διαγωνισμού δεν έχει αντικαταστήσει εδώ και τρία χρόνια ούτε έναν λαμπτήρα με led. «Δεν μπορώ να φανταστώ, μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογικό έτος, τι μαγείρεμα θα γίνει στον προϋπολογισμό για να μην υπάρξει αύξηση δημοτικών τελών» ανέφερε.

 

«Άβουλη η δημοτική αρχή για το αεροδρόμιο»

Στο επίκεντρο οι εξελίξεις για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων όπου καταλόγισε απραξία στη δημοτική αρχή «Πέραν από τις τεράστιες ευθύνες του αρμόδιου υπουργείου, οι τοπικοί άρχοντες όλων των βαθμίδων έχουν σκοπό να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία ή θα συνεχίσουν να κάθονται με σταυρωμένα

χέρια;» υπενθυμίζοντας ότι στη δική του θητεία κυριάρχησε η λογική

«η ισχύς εν τη ενώσει».

 

Και η Ανεξαρτησίας…

Ο κ. Μπέγκας διερωτήθηκε δημόσια αν γνωρίζει κανείς για την

εξέλιξη των εργασιών στην οδό Ανεξαρτησίας, αποδίδοντας ακέραιες τις ευθύνες

στη διοίκηση του δήμου για τον «διχασμό και τον εμφύλιο που έχει

ξεσπάσει μεταξύ επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επόμενος στόχος το Πνευματικό..

Από το… κάδρο δεν έλειψε το Πνευματικό Κέντρο και οι τελευταίες εξελίξεις στο δημοτικό ωδείο.  Ο κ. Μπέγκας, έκανε λόγο για έναν «Αρμαγεδδών» που κινδυνεύει να διαλύσει ένα από τα πιο σημαντικά νομικά πρόσωπα του δήμου.

 

Και ο  ΣΥΔΛΙ

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο ΣΥΔΛΙ τονίζοντας ότι μετά από επίπονη προσπάθεια εξυγίανσής τους, μέσω της διαδικασίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της ισορρόπησης των οικονομικών συναλλαγών με τη ΔΕΥΑΙ, η οποία επιτεύχθηκε επί θητείας του, φαίνεται ότι επανερχόμαστε σε κακές οικονομικές καταστάσεις.

Κλείνοντας, έκανε αναφορά πάνω σε θέματα της επικαιρότητας καταδικάζοντας τις υποκλοπές, ενώ καταδίκασε με αφορμή τα γεγονότα στο Ιράν τη βία ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το αποτέλεσμα των εκλογών στη γειτονική Ιταλία.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ