Τέσσερα νέα έργα στον Δήμο Ιωαννιτών

Τοπικά

Την δημοπράτηση τεσσάρων νέων έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών κατά την χθεσινή της συνεδρίαση.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και της καθημερινότητας των πολιτών.

Ειδικότερα, τα έργα αφορούν στα κάτωθι:

– βελτίωση προσβασιμότητας πεζοδρομίων με προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ.  Σύμφωνα με την μελέτη, προβλέπονται παρεμβάσεις για την βελτίωση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Κάρολου Παπούλια, στην παραλίμνια περιοχή.
Σκοπός είναι η αναβάθμιση των υποδομών του δήμου την βελτίωση της προσβασιμότητας και της μικροκινητικότητας, καθώς και της βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

– βελτίωση βατότητας δημοτικών οδών με προϋπολογισμό 100 χιλιάδων ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει αποκαταστάσεις οδοστρώματος σε σημεία όπου παρουσιάζονται ρωγμές, σε τμήματα όπου έχουν καταγραφεί προβλήματα λόγω κατασκευής δικτύων κοινής ωφέλειας και σημεία με λακκούβες.

– βελτίωση και συντήρηση υποδομών -κοινόχρηστων χώρων στην Κοινότητα Περιβλέπτου με προϋπολογισμό 170 χιλιάδες ευρώ. Η παρέμβαση αφορά σε εργασίες που θα γίνουν στο κτίριο που λειτουργούσε ως Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, κατασκευασμένο προ του 1955.

Τέλος η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το έργο συντήρησης και ανακατασκευής της στέγης και του περιβάλλοντος χώρου στο Δημοτικό Σχολείο Ανατολικής με προϋπολογισμό 100 χιλιάδες ευρώ.