Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων – Αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα τον Σεπτέμβριο

Τοπικά

Δύο σενάρια για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας αναμένεται να χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους. Οι επιστήμονες θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, με το υπουργείο Παιδείας να επεξεργάζεται δύο βασικά σενάρια για τη λειτουργία τους. Η πρώτη είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας. Στα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο αναφέρθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Κώστας Καμπουράκης.

«Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά η διοίκηση εργάζεται. Είμαστε σε ετοιμότητα και προσπαθούμε σε συνεργασία και με το υπουργείο Παιδείας να ετοιμαστούμε για τη νέα χρονιά, η οποία φέτος θα ξεκινήσει νωρίτερα, στις 7 Σεπτεμβρίου. Είχαμε χτες τηλεδιάσκεψη για το σχολικό έτος. Δύο είναι τα σενάρια. Αφενός με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και εάν έχουμε μια καλή εξέλιξη θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα. Αν τυχόν υπάρχει έξαρση και τα στοιχεία υποδείξουν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός θα πηγαίνουν εναλλάξ. Όλα αυτά είναι σενάρια και τα συζητάμε περιμένοντας να δούμε την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πιθανώς στις 30 Αυγούστου να είμαστε όλοι στην Αθήνα για να ετοιμαστούμε και να καλύψουμε τις ανάγκες του διδακτικού προσωπικού. Προέχει η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ακόμα και στην περίπτωση που θα λειτουργήσει το εναλλακτικό σενάριο δεν είμαστε απροετοίμαστοι, καθώς υπάρχει εμπειρία και εξοπλισμός στα σχολεία που θα ενισχυθεί επιπλέον. Διαθέτουμε περισσότερα όπλα για τη νέα χρονιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ