Η πυρκαγιά στο Μάτι ταράζει ακόμη την πολιτική σκηνή

Τοπικά

Η πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά και το Μάτι είναι η φονικότερη στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά παγκοσμίως κατά τον 21ο αιώνα, μετά τις πυρκαγιές στην Αυστραλία στις 7 Φεβρουαρίου 2009 που είχαν σκοτώσει 180 ανθρώπους. Στο Μάτι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, χάθηκαν παιδικές ψυχές.

Η πύρινη λαίλαπα δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά της, μόνο στάχτες από δέντρα, σπίτια και αθώες ψυχές.

Καμία εικόνα, καμία περιγραφή δεν μπορεί να αποτυπώσει αυτό που έγινε εκεί. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει αυτές τις εικόνες και τις ιστορίες που ακολούθησαν από όσους έζησαν και μετέφεραν την τραγωδία!
Ουρλιαχτά, πύρινες φλόγες, περιγραφές και μαρτυρίες από συγγενείς και φίλους ανθρώπων
που έφυγαν, έφυγαν άδικα…τραγικά!
Δύο χρόνια μετά, η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει στοιχεία για απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών σχετικά με την διαχείριση της κρίσης την 23η Ιουλίου του 2018.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο τέως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργος Ματθαιόπουλος ακούγεται να ζητά από τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να αποκρύψει στοιχεία από την έρευνα ενώ σε αυτή τη συνομιλία, ο τέως αρχηγός αναφέρεται και στην τότε υπουργό Όλγα Γεροβασίλη. Ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για τα γεγονότα που έχουν προκαλέσει αίσθηση ενώ είναι αντικείμενο συζήτησης εντός και εκτός του κόμματος ενώ η Όλγα Γεροβασίλη έχει επιλέξει και ακολουθεί το δρόμο της Δικαιοσύνης ενώ σε πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις της έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της και ότι θέλει να βγουν όλα στο φως και στη Δικαιοσύνη.

Ο Γιάννης Στέφος υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία που τώρα, δυο χρόνια μετά ήρθαν στην δημοσιότητα, είναι αποτέλεσμα ενεργειών της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι στόχος όλων είναι η Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ