Τα παντοπωλεία έχουν την τιμητική τους

Τοπικά

Οι τιμές διαμορφώνονται σύμφωνα με τους παραγωγούς αν και όπως λέει ο κ. Μήτσης, οι τιμές είναι καλύτερες από αυτές των σούπερ μάρκετ.

Στα παντοπωλεία βρίσκεις τα πάντα! Χαλβάδες, όσπρια, βότανα. Όλα όσα χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες της καθημερινής διατροφής και όλα όσα είναι απαραίτητα για ένα σπιτικό.

Ο Σπύρος Μήτσης έχει ένα παντοπωλείο από τα πιο παλιά της αγοράς των Ιωαννίνων σε μια οδό κεντρική, την οδό Αβέρωφ.

Τις μέρες αυτές η κίνηση είναι αυξημένη καθώς η Σαρακοστή θέλει χαλβά, όσπρια αλλά και λουκούμια που δίνει με το κιλό.

Οι τιμές διαμορφώνονται σύμφωνα με τους παραγωγούς αν και όπως λέει ο κ. Μήτσης, οι τιμές είναι καλύτερες από αυτές των σούπερ μάρκετ. Για την ποιότητα ούτε λόγος καθώς όλα όσα μπαίνουν στο μαγαζί προέρχονται από παραγωγούς.

«Ξηροί καρποί, όσπρια και βότανα. Αυτά προτίμησαν οι επισκέπτες που ήρθαν στα Γιάννενα αυτά προτιμούν και οι ντόπιοι που κρατούν τη νηστεία», εξηγεί.

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το προϊόν αν πλέον έχουν ισορροπήσει ενώ τα βότανα είναι πάντα λίγο πιο ακριβά εξαιτίας και της περιορισμένης ποσότητας που διαθέτουν οι παραγωγοί. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τον κόσμο που στην πλειονότητα είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Οι νέοι δεν προτιμούν τα παντοπωλεία. Οι παλιές νοικοκυρές ξέρουν να επιλέξουν και αυτές συντηρούν τα καταστήματά μας και το νοικοκυριό τους» καταλήγει ο κ. Μήτσης.