Τα νέα παιδιά να ανακαλύψουν τις δυνατότητες των νέων ειδικοτήτων

Τοπικά

Στο Βελιγράδι για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ΔΙΕΚ

Κατακόρυφα αυξήθηκαν οι εγγραφές στα ΙΕΚ καθώς πολλοί είναι εκείνοι που φέτος αποφάσισαν να παρακολουθήσουν ένα από τα δεκάδες τμήματα που λειτουργούν και τα οποία προσφέρουν πολλές επαγγελματικές δυνατότητες. Ανάμεσα στους σπουδαστές και πολλοί απόφοιτοι των πανεπιστημίων που θέλουν να συνεχίσουν σε άλλο τομέα εκπαίδευσης.

Ο διευθυντής των ΔΙΕΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Αλεξίου αναφέρθηκε σε αυτή την κατακόρυφη άνοδο εγγραφών ειδικά μετά την ένταξη των ΙΕΚ στα μηχανογραφικά δελτία ενώ στάθηκε και στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των δυνατοτήτων των αποφοίτων.

Στο εαρινό εξάμηνο θα υπάρχουν τρεις ακόμη ειδικότητες που έχουν μεγάλη ανταπόκριση στους νέους και τις νέες. Πρόκειται για τις ειδικότητες: ειδικός μαγειρικής σεφ, διασώστη και τεχνικός θερμοκηπίων.

«Στην προσπάθεια μας να ξανά βρούμε τους ρυθμούς θα λειτουργήσουμε από τον Φεβρουάριο νέες ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση από τα παιδιά» ανέφερε ο κ. Μιχάλης Αλεξίου κάνοντας προαναγγελία.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία σπουδαστών και εκπαιδευτικών συμμετείχαν στο βαλκανικό φεστιβάλ τυριού. Η ομάδα των ΔΙΕΚ βρέθηκε στο Βελιγράδι μαζί με την αντιπροσωπεία της περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να ενισχύσουν την εξωστρέφεια της περιοχής μας και φυσικά να αναδείξουν και να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα όπως το τυρί, το μέλι και άλλα!  «Η περιφέρεια Ηπείρου προωθεί και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα. Είναι υπέρμαχος των δράσεων εξεωστρέφιας και δίνει βαρύτητα στην ενίσχυση της προώθησης των ελληνικών προϊόντων. Συμμετείχαμε και εμείς επιτυχία στο φεστιβάλ» ανέφερε ο κ. Αλεξίου τονίζοντας ότι  ο πρωτογενής τομέας πρέπει να ενισχυθεί

«Κάνουμε προσπάθεια να στηρίξουμε τα τμήματα στη Βέλλα. Να γίνει συνείδηση να παράγουν ποιοτικά προϊόντα.  Να αξιοποιήσει ο νέος άνθρωπος τις δυνατότητες που υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ