ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ: Να βρουν χώρους δημοτικούς για να γίνονται μαθήματα

Τοπικά

Η πρώην υφυπουργός Παιδείας μίλησε για αλχημείες της Νίκης Κεραμέως και την κάλεσε να πάρει μέτρα για την προστασία των παιδιών

Να εξεταστεί η προοπτική να δοθούν δημοτικοί χώροι για την διενέργεια σχολικών μαθημάτων ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και  άρα ο κίνδυνος διασποράς του ιού στην μαθητική κοινότητα, πρότεινε μεταξύ άλλων η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη ακολουθώντας το παράδειγμα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηνών.

Η κα. Τζούφη επισκέφθηκε τον διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Καμπουράκη προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της πανδημίας αλλά και τον αριθμό των κρουσμάτων στην μαθητική κοινότητα.

Η πρώην υφυπουργός Παιδείας μίλησε για αλχημείες της Νίκης Κεραμέως και την κάλεσε να πάρει μέτρα για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών που θα διασφαλίσουν την συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης.

«Πρέπει να έχουμε μικρότερο αριθμό στις τάξεις . Αντίθετα το υπουργείο όχι μόνο δεν μείωσε τον αριθμό των μαθητών αλλά έδωσε και εντολή να αυξηθούν οι μαθητές για να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά» είπε αναφερόμενη στις συμπτύξεις των τμημάτων για να συνεχίσει «Είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να απασχολήσει τις δημοτικές αρχές. Υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών για σχετικό θέμα για να βρουν χώρους» τόνισε.

Η κα. Τζούφη ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν όλα τα δεδομένα ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής καλώντας να προχωρήσει και να ενισχυθεί ο εμβολιασμός σε όλες τις ηλικίες που έχει ανοίξει η διαδικασία.

«Εάν γίνει δραματική η κατάσταση τι θα κάνουν;»

Η κα. Τζουφη ρωτήθηκε για το σενάριο να πάμε σε ένα νέο lockdown. Τα σενάρια αυτά διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Η κα. Τζούφη πέρασε στην αντεπίθεση: «πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια να κρατηθούν ανοικτά τα σχολεία. Έχουμε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.  Από την άλλη εάν γίνουν δραματικά τα πράγματα τι θα κάνει ο πρωθυπουργός; Ποια είναι η εναλλακτική λύση;  Να ακούν τους επιστήμονες και να μην κάνουν τέτοιες δηλώσεις γιατί δημιουργείται ρήγμα στην εμπιστοσύνη και αυξάνεται το αντιεμβολιαστικό ρεύμα» είπε,  απευθύνοντας έκκληση σε όλους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν το εμβόλιο και να προστατευτούν πριν να είναι πολύ αργά.

«Ο Μητσοτάκης απέτυχε!»

Η Αξιωματική αντιπολίτευση δυναμώνει την αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει ειδικά το τελευταίο διάστημα με στόχευση την πορεία της πανδημίας αλλά και τις οικονομικές συνέπειες που έχει για τους χιλιάδες πολίτες.

Η ακρίβεια και η πίεση που ασκείται στο δημόσιο σύστημα υγείας μπαίνει στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ που σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει την αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί την κατάσταση.

Η αντιπαράθεση ολοένα και αυξάνεται καθώς την ίδια ώρα αυξάνεται και η πίεση στην ελληνική κοινωνία που εκτός από τον κορωνοϊό έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες στην οικονομία με τις ανατιμήσεις να πνίγουν όλους τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Η τιμή των καυσίμων, η ακρίβεια σε όλα τα είδη πρώτης ζήτησης και ανάγκης είναι αυτά που προκαλούν αντιδράσεις καθώς η κατάσταση μέρα με την μέρα γινεται χειρότερη.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποτύχει και στην πανδημία και στην οικονομική διαχείριση που ήταν αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει και που ακόμη δεν έχει τελειώσει.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέτυχε όχι μόνο στην πανδημία αλλά και στο θέμα της οικονομίας. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν προσβλητικός και έχει αποτύχει. Έχει αποτύχει σε όλα! Εχουμε κύμα ακριβείας, ενεργειακή φτώχεια. Δεν έκανε τίποτα ούτε για αύξηση μισθού που έχουμε ζητήσει να πάει στα 800 ευρώ, ούτε για την μείωση του  φόρου στα καύσιμα. Όσο για το τι εκλογές θα γίνουν το 2023…Αυτό θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα αντέξει η ελληνική κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να ακούσει την οργή του κόσμου, να κάνει  σύγχρονες προτάσεις και να απαιτήσει  κυβερνητική αλλαγή” κατέληξε η κα. Τζούφη.