xristougeniatiko dentro

Τα μηνύματα των διαφορετικών Χριστουγέννων 

Τοπικά

Διαφορετικά είναι τα μηνύματα βουλευτών και αυτοδιοικητικών της Ηπείρου τα φετινά Χριστούγεννα, μιας που η πανδημία έχει αλλάξει άρδην τις ζωές όλων μας αλλά και τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες εν γένει. 

Έτσι, τα πολιτικά πρόσωπα της Ηπείρου απευθύνουν μηνύματα αισιοδοξίας, ευχόμενοι να υποχωρήσει η πανδημία και να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, ενώ δεν λείπουν και οι επίκαιρες αναφορές στα εμβόλια και τον ρόλο της αυτοδιοίκησης. 

 

Μαρία Κεφάλα 

 

Η βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία Μαρία Κεφάλα, αναφέρει στο μήνυμά της: «Η γέννηση του Θεανθρώπου αποτελεί για όλους την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και γεννά ταυτόχρονα την αισιοδοξία που τόσο κλονίστηκε από τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν στην ανθρωπότητα. 

Εύχομαι για όλους και τον καθένα χωριστά να λάμψει και πάλι το χαμόγελο όπως το φωτεινό άστρο στη Βηθλεέμ και όλοι μαζί να καταφέρουμε μικρά και μεγάλα θαύματα». 

 

Χρήστος Ντακαλέτσης

 

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και δήμαρχος ΔωδώνηςΧρήστος Ντακαλέτσης, με τη σειρά του, σε ένα επίκαιρο μήνυμα υπενθυμίζει τον ρόλο της αυτοδιοίκησης μέσα σε αυτή την κρίση:

«Είθε το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου να διώξει μακριά κάθε κακό που έφερε σε όλη την ανθρωπότητα το 2020.

Η ελπίδα και η αισιοδοξία που δημιουργεί η επιστήμη με το εμβόλιο κατά του covid-19, ας πάρει τη θέση του φόβου και του θανάτου που σημάδεψε τους τελευταίους μήνες της ζωής μας. 

Όλοι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο και μετέχουμε στα κοινά, οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε την πανεθνική προσπάθεια του εμβολιασμού, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους διστακτικούς συμπολίτες μας.

Από την πλευρά των Δήμων της Ηπείρου, δηλώνουμε πως είμαστε παρόντες και τώρα αλλά και σε κάθε δύσκολη μάχη, όπως υπήρξαμε ενεργά παρόντες από τον περασμένο Μάρτιο, όταν στη χώρα μας ενέσκηψε η υγειονομική κρίση. 

Ο Δήμος είναι το πρώτο καταφύγιο του συμπολίτη και οι Δήμοι της Ηπείρου έπραξαν το καθήκον τους αυτό το διάστημα της πανδημίας, στηρίζοντας τους συνδημότες μας με τις κοινωνικές τους υπηρεσίες και διευκολύνοντας οικονομικά τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. 

Οι Δήμοι της Ηπείρου θα βρεθούν στο πλευρό της πολιτείας απέναντι και σε όποια άλλη πρόκληση γεννηθεί μελλοντικά». 

 

Κωνσταντίνος Καψάλης

 

Μήνυμα αισιοδοξίας και θερμές ευχές απευθύνει και ο δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης:

«Τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν εν μέσω υγειονομικής κρίσης και θα τα βιώσουμε πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρέπει όμως να χάσουμε το νόημα και την ουσία των ημερών που είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη, αφού η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει μήνυμα ελπίδας και πίστης σε όλη την ανθρωπότητα. Με ταπεινότητα και απλότητα ας αναζητήσουμε το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων και ας αφήσουμε τα αγνά συναισθήματα να κατακλύσουν την πλάση. 

Εύχομαι σύντομα η πανδημία να αποτελέσει παρελθόν και να αφήσει πίσω της μόνο την ευκαιρία που είχαμε να περάσουμε ουσιαστικές στιγμές με την οικογένειά μας και να αναγνωρίσουμε το πραγματικό νόημα της ζωής. Ας κάνουμε όλοι υπομονή για να μπορέσουμε σύντομα να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο, να μείνουμε ασφαλείς και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί». 

 

Γεώργιος Σουκουβέλος

 

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου, στο σύντομο μήνυμά του, αναφέρει τα εξής:

«Φέτος οι γιορτές έρχονται με πολλές αλλαγές και όχι όπως γιορτάζαμε μέχρι τώρα!

Ας κρατήσουμε όλοι την αγάπη μέσα στις καρδιές μας για τους συνανθρώπους μας και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες μου, τους απανταχού Ζαγορίσιους και σε όλο τον κόσμο καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη». 

 

Κωνσταντίνος Τζαφέας

 

Επίκαιρο είναι και το μήνυμα του δημάρχου Μετσόβου Κωνσταντίνου Τζαφέα, που αναφέρει τα εξής: 

«Είμαστε λίγες ώρες πριν την Γέννηση του Θεανθρώπου και ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται σκληρά από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που μέρα με την μέρα μετατρέπεται και σε οικονομική με δυσβάστακτες για πολλούς συνέπειες.

Τα προβλήματα και τις δυσκολίες που προέκυψαν θα τα αντιμετωπίσουμε αντλώντας δύναμη από το διαχρονικό μήνυμα της Γέννησής Του και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά με ελπίδα και αισιοδοξία για να κατακτήσουμε ασφαλείς και υγιείς το μέλλον, όπως μας αναλογεί και μας αξίζει.

Το άστρο της Βηθλεέμ ας φωτίζει τις ζωές όλων μας οδηγώντας τα βήματά μας με τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, της ομοψυχίας και της ειρήνης.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να σας απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου για προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και προκοπή». 

 

Ιωάννινα 2023

 

Η παράταξη «Ιωάννινα 2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη καλεί τον κάθε έναν από εμάς να οπλιστεί με υπομονή και αισιοδοξία, για να αντιμετωπίσουμε τις καινούργιες προκλήσεις:

«Τα Χριστούγεννα σημαίνουν και σηματοδοτούν πολλά πράγματα για τον καθένα τις, αλλά κυρίως, είναι ελπίδα.

Ελπίδα που ακόμη και οι πιο δύσκολες στιγμές, δεν μπορούν να νικήσουν. Διότι η ταπεινή φάτνη, είναι ο φτωχότερος αλλά ενδοξότερος Θρόνος του σύμπαντος, όπου μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα τις και να φωτιστούμε. Η πηγή τις ελληνικής λαϊκής θρησκευτικής παράδοσης τις αποτελέσει, για τα φετινά Χριστούγεννα, το υπόβαθρο για την αποκατάσταση τις επαφής του καθένα από τις, με τις απλές αλλά αξεπέραστες αξίες τις αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού και τις ειλικρινούς επικοινωνίας.

Αύριο θα είναι μία διαφορετική μέρα. 

Τις προετοιμαστούμε με καθαρή συνείδηση και διαυγές πνεύμα και τις οπλιστούμε με υπομονή, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ελπίδα για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες». 

 

Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία 

 

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και όλα τα μέλη της παράταξής εύχονται σε όλους τους συμπολίτες Καλά Χριστούγεννα αναφέροντας τα εξής:

«Τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα τα γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο λόγω της πανδημίας. Αυτά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι αυστηρά οικογενειακή υπόθεση. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας να έρθουμε ακόμη πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους και να νιώσουμε στο έπακρον το μήνυμα της γέννησης του Χριστού, την αγάπη και την ελπίδα. Ας υπακούσουμε λοιπόν στις προτροπές των ειδικών, που προσπαθούν να μειώσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο περίπου βάλλει την ανθρωπότητα και μαζί την χώρα μας, η οποία προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες των συνανθρώπων μας με κάθε τρόπο. Αυτές οι γιορτές ας αποτελούν μια παρένθεση στην προ και μετά κορωναϊού εποχή ως μια κακή ανάμνηση. Το πνεύμα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων ας φωλιάσει στις καρδιές μας και ας κάνουμε όλοι μια κοινή και τόσο μεγάλης αξίας ευχή, να είμαστε όλοι καλά μακριά από περιπέτειες.

Είθε το 2021 να είναι η χρονιά εκείνη που θα επαναφέρει την τάξη στον χώρο της υγείας, θα κλείσει κάθε πληγή που άνοιξε το 2020 και θα εξαλείψει κάθε πόνο που επέφερε η πανδημία».

 

Γιάννενα Τώρα 

 

Από την πλευρά της, η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα καλεί να σταθούμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη:

Ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων βρίσκει τη χώρα μας στη δύνη της πανδημίας, αναγκάζοντάς μας να βιώσουμε το θαύμα της γέννησης του Χριστού υπό αυστηρούς περιορισμούς.

Το χαρμόσυνο όμως μήνυμα των Χριστουγέννων φέρει την ελπίδα και σηματοδοτεί τη λύτρωση όλου του ανθρώπινου γένους, δίνοντάς μας τη δύναμη και το κουράγιο να προσμένουμε πως γρήγορα θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας. 

Αυτά τα Χριστούγεννα ας μεταδώσουμε την αγάπη, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και ας σταθούμε εμπράκτως κοντά σ’ αυτούς που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ανάγκη. 

Ευχόμαστε από καρδιάς στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειές σας καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο». 

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ