Τα Γιάννενα τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τοπικά

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον

Μία μία λιτή εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Πολυτεχνείου, φορείς των Ιωαννίνων τίμησαν το πρωί της Τετάρτης τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Σιαράβας, ο αντιπρύτανης Σπύρος Γεωργάτος, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, ο επικεφαλής της δημοτικής  «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας κ.α.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι από το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων του Σύλλογου Δασκάλων- Νηπιαγωγών.

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη σε δήλωσή της αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και υπογράμμισε ότι το αίτημα των φοιτητών για ψωμί παιδεία ελευθερία είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. «Θυμόμαστε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε μεταξύ άλλων.

Η εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Σαραντοπούλου μίλησε για τους αγώνες της νεολαίας καλώντας το λαό να συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας αναφέρθηκε στην τιμή που αρμόζει σε όσους έδωσαν την ζωή του για την δημοκρατία και την ελευθερία: «48 χρόνια μετά, τιμούμε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στην αντιδικτατορική δράση και στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. 48 χρόνια μετά, τα μηνύματα που εκπέμπονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένουν καίρια και επίκαιρα» υπογράμμισε.