Τα χορτάρια «έπνιξαν» πάρκα και νησίδες

Τοπικά

Τα παράπονα από τους πολίτες -εντός και εκτός Ιωαννίνων- «βροχή» αφού σε πολλές περιπτώσεις πέραν του αισθητικού κομματιού είναι και θέμα πρακτικό

«Έπνιξαν» την πόλη τα χορτάρια. Πάρκα, νησίδες, ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η κεντρική πλατεία «πνίγηκαν» απο τα χορτάρια.

Τα παράπονα απο τους πολίτες -εντός και εκτός Ιωαννίνων- «βροχή» αφού σε πολλές περιπτώσεις πέραν του αισθητικού κομματιού είναι και θέμα πρακτικό. Πώς να περπατήσεις σε ένα πάρκο όταν είναι γεμάτο από χορτάρια που το ύψος τους ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το μισό μέτρο; Πώς να παίξουν τα παιδιά σε πάρκα όταν ο γονιός φοβάται μιας και τα χορτάρια πολλές φορές κρύβουν και κίνδυνο;

Τη Δευτέρα το πρωί συνεργεία έπιασαν δουλειά και ξεκίνησαν να κόβουν την περιοχή του παραλιμνίου που είναι άλλωστε και το πιο επισκέψιμο σημείο της πόλης και άρα δεν μπορεί να παρουσιάζει μια κακή εικόνα ενω συνεργεία έκοψαν και σε άλλα σημεία.

Ωστόσο, η εικόνα της πόλης, δεν είναι η καλύτερη και ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του τομέα πρασίνου αποδίδει την κατάσταση αυτή στην έλλειψη προσωπικού αφού όπως λέει έχει μόνο τρεις εργαζόμενους στη διάθεσή του.

Οι δημότες βέβαια, δεν γνωρίζουν πόσους υπαλλήλους έχει το τμήμα και ουδόλως τους απασχολεί.  Ούτε γνωρίζουν εάν υπάρχουν εργολαβίες… για να κοπεί το χορτάρι. Τους απασχολεί ότι πληρώνουν δημοτικά τέλη και άρα θα πρέπει να έχουν και τις ανάλογες υπηρεσίες. Τους απασχολεί αυτό που βλέπουν και αυτό που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ο κ. Αριστείδης Παππάς εξήγησε ότι οι δυνατότητες του τομέα Πρασίνου είναι πεπερασμένες καθώς αυτοί οι τρεις εργαζόμενοι πρέπει να κόψουν όλα τα σημεία που ανήκουν στο δήμο. Και ο ίδιος γίνεται δέκτης πολλών παραπόνων.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Τρεις εργαζόμενοι για να κόψουν τόσα σημεία. Οι βροχές του προηγούμενου διαστήματος έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση» είπε.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι αναμένουν τους εργαζόμενους απο την κοινωφελή εργασία που θα δώσουν «ανάσα» και θα αναλάβουν να συμμαζέψουν την κατάσταση. «Περιμένουμε από μέρα σε μέρα την κοινωφελή για να μπορέσουμε να κάνουμε μια σειρά εργασιών» υποστήριξε ο κ. Παππάς.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ