Συζητήσεις για τους οδικούς άξονες της Ηπείρου

Τοπικά

Το ζήτημα των διευρωπαϊκών οδικών αξόνων της περιοχής συζήτησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Γ. Καραγιάννη. 

Ειδικότερα, η συζήτηση αφορούσε τις οδικές συνδέσεις Καμπή- Ζέφυρος Πρέβεζας- παραλιακό μέτωπο και Ιωάννινα – Κακαβιά. Για το πρώτο έργο ο περιφερειάρχης ζήτησε από το υπουργείο να παραδώσει τη μελέτη που εκπονείται μέχρι το Ζέφυρο στην Περιφέρεια, ώστε να την ωριμάσει και στη συνέχεια να επιδιώξει την ένταξή της στο επόμενο ΕΣΠΑ. Για το τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την ωρίμανση της μελέτης του τμήματος Καλπάκι- Κακαβιά από την Περιφέρεια με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 65 εκ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της τρίιχνης διατομής του τμήματος Ιωάννινα- Καλπάκι ανέρχεται σε 230 εκ. ευρώ. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου, που αφορά το σύνολο του οδικού άξονα της Ιόνιας από Ιωάννινα ως την Κακαβιά, είναι αρκετά μειωμένος σε σχέση με το εκτιμώμενο κόστος των προηγούμενων μελετών, για έναν αυτοκινητόδρομο όμως, που θα είχε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Ιόνιας οδού.

Αναλυτικότερη συζήτηση συμφωνήθηκε να γίνει μετά το Πάσχα σε νέα συνάντηση, όταν θα γίνει και η παρουσίαση των μελετών. 

 

Επαφές για αγροτικά ζητήματα

 

Τέλος στη συνάντηση του κ. Καχριμάνη με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φ. Αραμπατζή και τα στελέχη του υπουργού Σπήλιου Λιβανού εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν νομοθετικές ρυθμίσεις για την προστασία των γαλακτοκομικών προϊόντων και εν γένει για την κτηνοτροφία.