Μ. Κεφάλα: Αισιοδοξία για την επιτυχία των εμβολιασμών

Τοπικά

Στην εξαιρετικά ικανοποιητική πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, και στην ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση στάθηκε μιλώντας στο ITV η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, αφού ανάρρωσε και η ίδια από τη νόσο.  

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των νέων που δείχνουν, ότι θέλουν να ξαναπάρουν τις ζωές στα χέρια τους και αυτό θα μας οδηγήσει σύντομα στην επιστροφή στην κανονικότητα», ανέφερε αρχικά. Ωστόσο, η κα Κεφάλα αναγνώρισε τα λάθη στη διαχείριση της προμήθειας των εμβολίων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, που ήταν αδύνατο να μην επηρεάσουν όλες τις χώρες, όπως και την Ελλάδα.

«Το ζητούμενο είναι να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα λάθη, αλλά να διορθώνονται. Το εγχείρημα ήταν τεράστιο από την αρχή και προφανώς έγιναν λάθη στη διαχείριση της κατάστασης, όμως από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η χώρα μας προμηθεύτηκε εμβόλια μέσα από τις συμφωνίες της Ε.Ε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και πλέον μεγάλη επάρκεια εμβολίων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις», πρόσθεσε.

 

Επιστροφή των χαρακτηρισμών στον Αλ. Τσίπρα 

 

Η κα. Κεφάλα ρωτήθηκε και για το εάν η ίδια έχει πειστεί και πόσο για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αλλά και κατά πόσο έχει βάση η κριτική της αντιπολίτευσης, όπως εκφράστηκε από τον Αλ. Τσίπρα που έκανε λόγο για «ξεστοκάρισμα» παρτίδων εμβολίων, που διατίθενται αποκλειστικά για νέους, η κα Κεφάλα είπε πως «όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμη περισσότερο κοινή πεποίθηση και βεβαιότητα η αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων. Το ποσοστό των επιπλοκών είναι τόσο μικρό που δε λειτουργεί αποτρεπτικά. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να επενδύουν στην πανδημία, θέλοντας να αποτρέψουν τον κόσμο από το να εμβολιαστεί. Ευτυχώς, που δεν πείθει πια. Η ελληνική κοινωνία έχει ξεστοκάρει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα», κατέληξε με έμφαση η βουλευτής Ιωαννίνων.