Συνελήφθη μελισσοκόμος που έβαλε φωτιά στην Κληματιά

Τοπικά

Οι πυροσβέστες πρόλαβαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς – Στο αυτόφωρο με βαριές κατηγορίες ο 68χρονος

Η άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων πρώτα από το κλιμάκιο στον Βουτσαρά του δήμου Ζίτσας απέτρεψε μία ανυπολόγιστη καταστροφή το πρωί της Κυριακής στην περιοχή της Κληματιάς, όταν ένας μελισσοκόμος παρά τις εκκλήσεις, συστάσεις και τις απαγορεύσεις που υπάρχουν λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών επιχείρησε να κάνει μελισσοκομικές εργασίες, όμως έβαλε φωτιά που δεν κατάφερε να την ελέγξει.

Το ευτύχημα ήταν, ότι σε πολύ γρήγορο χρόνο έφτασαν στο σημείο πυροσβεστικά οχήματα, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν την πυρκαγιά στην αρχή της εκδήλωσής της και να αποτρέπουν την εξάπλωσή της στη δασική έκταση.

Ο 68χρονος μελισσοκόμος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες για την πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια, ενώ σε βάρος του θα επιβληθεί και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Το συμβάν έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους, πόσο δύσκολες και επικίνδυνες είναι οι συνθήκες των ημερών, όπου όλοι χρειάζεται να είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι, για να μην θρηνήσουμε θύματα ούτε ζημιές.

Μόλις πριν λίγα 24ωρα ο συντονιστής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Δημ. Κοντογιάννης σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε εκείνους που σε ακραίες συνθήκες καύσωνα επιχειρούν να κάνουν εργασίες στην ύπαιθρο, όπως είναι το «κάπνισμα» των μελισσιών.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ