ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – Εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης καταστροφών

Τοπικά

Επί τάπητος το ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Οι κλιματολογικές αλλαγές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης, τέθηκαν και απασχόλησαν την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Οι δήμοι για ακόμη μια φορά παραμένουν ανέτοιμοι αναφορικά με την αντιμετώπιση των καταστροφών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων και χρειάζεται η ενίσχυσή τους και η κατάρτιση ειδικού σχεδίου επεμβάσεων.
Το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης καταστροφών εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο με επισημάνσεις από εκπροσώπους περιφερειακών παρατάξεων που ζήτησαν μεταξύ άλλων να υπάρξει συνεργασία και με άλλους θεσμικούς φορείς στην κατάρτιση του σχεδιασμού.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια έχει παρέμβει σε κάθε ποταμό, παραπόταμο και τάφρο, «δημιουργώντας όλες εκείνες τις συνθήκες για να μην έχουμε πλημμύρες.
Ενδεικτικά ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δρομολογούνται στις Περιφερειακές Ενότητες, ήτοι:
-Στη δημοπράτηση μελέτης 2. 7 εκ. ευρώ για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων
-Στην αποκατάσταση των ρεμάτων της Π.Ε. Πρέβεζας (Τούση και Καρυδά) τα οποία παίρνουν το δρόμο υλοποίησης, μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».
-Για την Ηγουμενίτσα πρόκειται να υλοποιηθεί έργο αξίας περίπου 4,3 εκ. ευρώ, το οποίο εντάχθηκε με μελέτη του Δήμου στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».
-Στην Άρτα καθαρίστηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια το ρέμα Μπούση και πλέον είναι δυνατή η εκπόνηση μελετών για οριστικές λύσεις.
Ο κ. Καχριμάνης κατέληξε λέγοντας ότι οι έγκαιρες παρεμβάσεις της Περιφέρειας είχαν σαν αποτέλεσμα να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Χρηματοδότηση για το νοσοκομείο Πρέβεζας

Στο μεταξύ, την εγγραφή της πίστωσης των 570.000 ευρώ για βελτίωση των κτηριακών υποδομών του νοσοκομείου Πρέβεζας στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ενέκρινε στη συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ