«Στοπ» σε πλειστηριασμό Α’ κατοικίας χαμηλοσυνταξιούχων

Τοπικά

Κάλεσμα στην συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη σε κεντρικό κατάστημα τράπεζας στην οδό Αβέρωφ απεύθυνε ο γραμματέας των συνταξιούχων ΙΚΑ

Κάλεσμα στην συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη σε κεντρικό κατάστημα τράπεζας στην οδό Αβέρωφ απεύθυνε ο γραμματέας των συνταξιούχων ΙΚΑ καλώντας όλους να κινητοποιηθούν και να σταθούν στο πλευρό χαμηλοσυνταξιούχων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και να μείνουν στο δρόμο.

Όπως αναφέρθηκε στο κάλεσμα  «η  οικογένεια εκβιάζεται με πλειστηριασμό του σπιτιού τις επόμενες μέρες για δάνειο που αδυνατεί να αποπληρώσει. Το δάνειο επισκευής του σπιτιού της μεταβιβάστηκε σε Ιρλανδικό fund και αυτό με τη σειρά του μεταβίβασε τις διαδικασίες του πλειστηριασμού σε άλλη εταιρεία» σημειώνεται στην ανακοίνωση και συνεχίζουν  «Κανένας μόνος, κανένας απροστάτευτος, με αλληλεγγύη καλούμε όλα τα σωματεία όλους τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουμε στην μάχη για να μην βρεθούν στο δρόμο οικογένειες. Δεν θα επιτρέψουμε καμία έξωση, δεν μας φοβίζουν οι απαγορεύσεις τους. Τις επόμενες μέρες οργανώνουμε μαζικά την ταξική μας αλληλεγγύη! Να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες».

Τέλος, απευθύνθηκε κάλεσμα προς όλους για την εκδήλωση-κοπή πίτας που διοργανώνεται από το σωματείο. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη στα γραφεία του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ