Στο τραπέζι η συζήτηση για τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο

Τοπικά

Αγωνία για τις παρεμβάσεις που πρέπει να λειτουργήσουν ως προϋποθέσεις επιτυχίας της παρέμβασης

Η πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη της Ηπείρου και ειδικότερα των Ιωαννίνων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Σκέρτσο, η Βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα.

Δύο μήνες μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην περιοχή των Ιωαννίνων και τις εξαγγελίες για μία σειρά έργων και πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η κυβέρνηση και τα οποία δημιουργούν νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Ήπειρο, η κα Κεφάλα είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον κ. Σκέρτσο επιμέρους ζητήματα που αναφέρονται σε κάποια από τα δρομολογημένα έργα για το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

Σε ένα από αυτά και συγκεκριμένα για τη μεγάλη παρέμβαση που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και εξειδικεύτηκε από τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα για την κατασκευή του παραλίμνιου πεζόδρομου–ποδηλατόδρομου και κατόπιν επισκέψεων και επαφών που είχε η βουλευτης με τους κατοίκους των παραλίμνιων περιοχών στις περιοχές «Μάτσικας» και στις Τ.Κ Λογγάδων, Αμφιθέας, Καστρίτσας του Δήμου Ιωαννιτών μετέφερε τη θετική τους διάθεση για το έργο, αλλά και την αγωνία τους για παρεμβάσεις που πρέπει να λειτουργήσουν ως προϋποθέσεις επιτυχίας της παρέμβασης.

Το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, εκπροσώπων φορέων και μεμονωμένων πολιτών, πολλοί εκ των οποίων είναι και ιδιοκτήτες εκτάσεων, επισημαίνουν την αναγκαιότητα του έργου, που προσθέτει αναπτυξιακή διάσταση στο λεκανοπέδιο, αλλά παράλληλα και την ανάγκη της αλλαγής οριοθέτησης της λίμνης, ώστε η «κόκκινη γραμμή» να επανέλθει στο φυσικό όριο της λίμνης. Με τον τρόπο αυτό, η υλοποίηση του έργου θα μπορεί να γίνει σε πολύ γρηγορότερο χρόνο, με τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για την τοπική κοινωνία, χωρίς να κινδυνεύει, από μακροχρόνιες δικαστικές περιπέτειες και δίχως να θίγονται ιδιοκτησίες.

Ο κ. Σκέρτσος δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει στα συναρμόδια Υπουργεία τις παραπάνω διαπιστώσεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις, ώστε να εξεταστεί το σύνολο των παραμέτρων, με αποκλειστικό γνώμονα την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων, για την αποφυγή τυχόν μελλοντικών εμπλοκών.