Στο πλευρό των εργαζομένων της αυτοδιοίκησης η ΑΔΕΔΥ

Τοπικά

Η ΑΔΕΔΥ συντάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων της αυτοδιοίκησης, αλλά και σε αυτό των ομοσπονδιών

Η ΑΔΕΔΥ συντάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων της αυτοδιοίκησης, αλλά και σε αυτό των ομοσπονδιών, οι οποίες έχουν προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση σήμερα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ζητώντας μέτρα για την υγιεινή, την ασφάλεια στην εργασία μετά το τραγικό ατύχημα και τον θάνατο της εργαζόμενης στην καθαριότητα.

Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χρίστος Γρίβας εξήγησε ότι είναι αδιανόητο να έχουν εργαζόμενη ανασφάλιστη που μάλιστα έχασε τη ζωή της σε ένα τραγικό συμβάν, εξηγώντας  ότι είναι ανάγκη η πολιτεία να δώσει στους εργαζόμενους σε όλους τους δύσκολους και επικίνδυνους κλάδους τα αναγκαία μέσα ασφαλείας.

Σε ανακοίνωση- κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ επισημαίνεται ότι «…αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους την υγεία και την ασφάλειά τους, ως “αναλώσιμους”, την ίδια στιγμή που μπορούν να τα “νομιμοποιούν όλα”, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάνοντας ακόμα και μετά θάνατον προσλήψεις και αναγγελίες προσλήψεων!

Σήμερα η κυβέρνηση αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που υπάρχει, χρησιμοποιεί εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με “μαύρη” εργασία, με “ψίχουλα” και χωρίς ασφάλιση. Την ίδια ώρα που στοχευμένα, έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό έχοντας ως επιλογή την διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) δημιουργώντας εν γνώσει της, συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι αδιανόητα προκλητικό μετά τον τραγικό θάνατο της άτυχης εργαζόμενης και τα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ να μην έχουν παρέμβει και αντίθετα να γινόμαστε μάρτυρες ενεργειών συγκάλυψης του εργασιακού “εγκλήματος” στο Δήμο Ξυλοκάστρου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ κατηγορηματικά δηλώνει ότι οι μηδενικοί έλεγχοι, η ατιμωρησία, η ασυδοσία, και η ανομία δεν πρόκειται να περάσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα.

Δεν κάνουν πίσω βήμα πίσω

Την ίδια ώρα τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκαν στα Γιάννενα αναφέρθηκαν στις αποφάσεις του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Εξήγησαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε κανένα από όσα αποφασίστηκαν και αφορούν την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων ή την διεκδίκηση καλύτερων μισθολογικών αποδοχών και προανήγγειλαν την απόφασή τους στο επόμενο διάστημα να διοργανώσουν απεργιακή κινητοποίηση μαζί με τον ιδιωτικό τομέα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ