Στο Νησί των Ιωαννίνων η ταφή του Κ. Παπούλια

Τοπικά

Στο Νησί των Ιωαννίνων η σορός του εκλιπόντος Κάρολου Παπούλια

Σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των υγειονομικών μέτρων έγινε η ταφή του Κάρολου Παπούλια στον γενέθλιο τόπο του, το Νησί Ιωαννίνων.

Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας έσπευσαν να πουν αρκετοί κάτοικοι του Νησιού, αλλά και των Ιωαννίνων, όπου υποδέχτηκαν τη σορό στο νησί.

Πολλοί συγκινήθηκαν και δάκρυσαν όταν ένας φίλος του Καρόλου Παπούλια, ο Παναγιώτης Τσούνης από την Πωγωνιανή – το χωριό όπου ο εκλιπών έζησε τα μαθητικά του χρόνια, τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής – έφερε τρία κλωνάρια δάφνης για να τον αποχαιρετήσει. Όπως μας είπε, ήταν από το μνημείο 3 φίλων του, που είχαν εκτελεστεί από τους Γερμανούς το 1943. «Στον Κάρολο. Η Πωγωνιανή αποχαιρετά το παλικάρι της», είναι η αφιέρωση πάνω στα κλαδιά της δάφνης.

Ο κ.Τσούνης αφηγήθηκε μια ιστορία από τον έφηβο Κάρολο: «Σαν παιδί στρατιωτικού, στην Κατοχή δεν μπορούσε να το συγκρατήσει ούτε η μάνα του. Σε μία μάχη με τους Γερμανούς στο 55ο χλμ Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, έλαβε μέρος και ο μικρός Κάρολος. Το όπλο του, πιο μεγάλο από το μπόι του. Ήταν 14χρονων. Μετά την μάχη πήγαινε στους αντάρτες λέγοντας “και εγώ πολέμησα, μυρίστε στην κάννη του όπλου”».

Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε τρισάγιο χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μαξίμου.

Στρατιωτικό άγημα απέδωσε φόρο τιμής πυροβολώντας τρεις φορές στον αέρα.

Το Νησί το Ιωαννίνων, η ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας του Βασιλικής, ήταν το καταφύγιο του Κάρολου Παπούλια. Πάντα εκεί επέστρεφε μετά από κάθε δύσκολη αποστολή για να ξεκουραστεί. Από σήμερα, αναπαύεται στο νεκροταφείο που βρίσκεται 200 μέτρα πάνω από το σπίτι του.