Στο επίκεντρο το μέλλον των 220 συμβασιούχων

Τοπικά

Συνάντηση Τζούφη με τον διοικητή του ΠΓΝΙ για το μέλλον των 220 συμβασιούχων

Συνάντηση με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νικόλαο Κατσακιώρη πραγματοποίησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και ο υπεύθυνος Υγείας της ΝΕ Δημήτρης  Τζιάλλας για το μέλλον των 217 συμβασιούχων εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση).

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας πρόσφατα σε κοινοβουλευτική ερώτηση της Μερόπης Τζούφη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων που λήγουν στις 31 Μαρτίου. Επιπλέον ο υπουργός ανέφερε πως ζητήθηκαν οικονομοτεχνικές μελέτες από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, με βάση τις οποίες θα αποφασιστεί η παράταση των ΣΟΧ ή η ανάθεση σε ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες.

Στη συζήτηση με τον διοικητή του ΠΓΝΙ, η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε πως η παράδοση των υπηρεσιών σε εργολαβικά συμφέροντα αυξάνει το κόστος σε βάρος του Δημοσίου και οδηγεί στην ανεργία εργαζόμενους με σημαντική προϋπηρεσία και προσφορά, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Υπογράμμισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων, ζητά την παράταση των συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022 και προτείνει τη δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων με τριπλή μοριοδότηση ώστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (8.000 πανελλαδικά) να παραμένουν στο σύστημα υγείας. Τέλος, μίλησε για την ανάγκη νέων οργανογραμμάτων, τα οποία θα προβλέπουν μόνιμες θέσεις εργασίας για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.