Στα Γιάννενα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Τοπικά

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να συμμετάσχει στον «ιδιαίτερο» εξαιτίας της πανδημίας εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

Φέτος, δεν θα γίνουν ανοικτές εκδηλώσεις, ούτε παρέλαση εξαιτίας των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την αποφυγή συνωστισμού. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

*Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 

-19:30: Διαδικτυακή πανηγυρική εκδήλωση | Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» 

Την εκδήλωση θα την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/rNO6Tf1u_Vw

Χαιρετισμός Δημάρχου Ιωαννίνων, κ. Μωυσή Ελισάφ

Ομιλία του κ. Δημήτρη Οικονόμου, συγγραφέα, με θέμα: «Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων και οι προκλήσεις του σήμερα»

Μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα Δωματίου Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων 

Νίκος Σκαλκώτας (1904-1949), Πέντε Ελληνικοί Χοροί για Ορχήστρα: i. Ηπειρώτικος, moderato, ii. Κρητικός, allegretto moderato, iii. Τσάμικος, allegretto moderato, iv. Αρκαδικός, moderato, v. Κλέφτικος, allegro vivo. Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Χλίτσιος 

*Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

-10:30: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων*

-11.00: Κατάθεση Στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα ακολουθηθεί αυστηρά περιορισμένος αριθμός βάσει πρωτοκόλλου.

-Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωναϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι: οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των λίγων παρευρισκομένων (1,5 μ.) και η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιηθεί με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Δηλώσεις συμμετοχής για την κατάθεση στεφάνου:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (26510 87202) – Γραφείο Δημάρχου (26513 61110).