Κραυγή αγωνίας από τον εμπορικό κόσμο 

Τοπικά

Την αγωνία των εμπόρων κατέγραψε μέσα από την συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου η βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κα. Μερόπη Τζούφη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου, παρουσία και του προέδρου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Άρη Σπέγγου, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ένα γόνιμο διάλογο ενώ ο κ. Δημητρίου ζήτησε από την κα. Τζούφη την στήριξη του εμπορικού κόσμου καθώς οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολοι και κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει και πότε θα επανεκκινήσει η οικονομία. 

Ο κ. Δημητρίου ανέδειξε το ζήτημα της ηλεκτρονικής έκδοσης τιμολογίων που επρόκειτο να εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου «έχουμε ζητήσει να δοθεί παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσα από την πλατφόρμα MyDATA, κάτι που συνέβη σε άλλες χώρες, καθώς πρόκειται για εναρμόνιση με ευρωπαϊκή οδηγία».

Η βουλευτής αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει ζητήσει για να ενισχυθούν οι έμποροι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων η ακατάσχετη και αφορολόγητη η ενίσχυση που δίνεται στις επιχειρήσεις από ευρωπαϊκούς πόρους. Αιτήματα που σύμφωνα με την κα. Τζούφη δεν έγιναν δεκτά και απορρίφθηκαν όπως και πολλά άλλα μέτρα στήριξης που έχουν ζητήσει, «…μια εικόνα βαθιάς ύφεσης, αμφιλεγόμενης ανάπτυξης και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό για το πως πάμε στην επόμενη ημέρα», τόνισε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ