Σε ετοιμότητα για την υποδοχή προσφύγων από την Ουκρανία

Τοπικά

Ο υφυπουργός Λ. Οικονόμου για την προετοιμασία της Πολιτείας

Σε ύψιστη ετοιμότητα για την υποδοχή ενός νέου μεγάλου προσφυγικού κύματος, αυτή τη φορά από πολίτες της Ουκρανίας, βρίσκονται τα συναρμόδια υπουργεία, με τον αριθμό των πολιτών που κατάφεραν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη και να φτάσουν στην Ελλάδα, να προσεγγίζει ήδη τις 3000.

Μόνο την Πέμπτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ και ανακοίνωσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη εισήλθαν στη χώρα 515 Ουκρανοί πρόσφυγες.

Οι ροές αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε από τα Γιάννενα, όπου βρέθηκε, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, όμως για το ενδεχόμενο αυτό γίνονται ήδη συσκέψεις και μία πρώτη δέσμη μέτρων για τον τρόπο υποδοχής και τις δομές που πιθανά θα χρειαστούν για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως η Ελλάδα τάσσεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού, χωρίς περιστροφές και αστερίσκους.

«Συνεργαζόμαστε στενά με την ΕΕ και προετοιμαζόμαστε για την υποδοχή προσφυγικών ροών, που αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Η ελληνική Πολιτεία είναι έτοιμη να συνδράμει και να στηρίξει τον τομέα της υποδοχής τους και να εξετάσει από κοινού με το υπ. Παιδείας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να μπουν τα παιδιά και στις δομές της εκπαίδευσης και να αναλάβουμε και άλλες παρόμοιες δράσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πορεία της εγκληματικότητας

Τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην πορεία και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη χώρα συνολικά, λέγοντας πως τα στοιχεία δείχνουν, ότι τα ποσοστά έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πλην όμως η ελληνική Πολιτεία είναι σταθερά προσανατολισμένη στον εκσυγχρονισμό της ΕΛ.ΑΣ και την εκπαίδευση του προσωπικού της. «Δεν είναι τυχαίες οι μεγάλες επιτυχίες στην εξιχνίαση και διαλεύκανση πολλών υποθέσεων σε όλη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ