Σε διαδικασία μετάβασης οι Φορείς Διαχείρισης

Τοπικά

Μπροστά σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας βρίσκονται οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας, με βασικό χαρακτηριστικό τη συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στην πρωτεύουσα και τον νέο φορέα, τον ΟΦΥΠΕΚΑ. 

Από τις αλλαγές δεν εξαιρείται φυσικά, ούτε ο Φορέας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με τον τελευταίο πρόεδρό του Γ. Μαλλίνη, να σημειώνει πως το αν θα αποβεί προς όφελος της προστασίας και ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας ή όχι, θα φανεί στην πράξη. 

«Δίνεται μία έμφαση σε κεντρικό επίπεδο και είναι αλήθεια, ότι δεν ξέρουμε πως αυτό θα φανεί στην πράξη. Είναι μία διαδικασία μετάβασης και είναι λογικό να παρουσιάζονται προβλήματα και δυσχέρειες, όμως είναι μία πολιτική απόφαση και μένει να δούμε πως θα εφαρμοστεί», ανέφερε ο κ. Μαλλίνης την Παρασκευή, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα.

Ο Φορέας Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου πραγματοποίησε σε Γρεβενά και Ιωάννινα αντίστοιχα δύο ενημερωτικές ημερίδες παρουσιάζοντας τις δράσεις προστασίας και ενίσχυσης της βιοποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο.

«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για το έργο που έγινε, γιατί αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για τους επόμενους, αλλά κυρίως για το περιβάλλον της προστατευόμενης περιοχής. Ο Φορέας Βόρειας Πίνδου είναι από τους πρώτους σε όλη τη χώρα, σε απορρόφηση κονδυλίων και σε υλοποίηση έργων και αυτό αναγνωρίζεται από όλους και συνιστά μία πρόκληση για την επόμενη διοίκηση», ανέφερε ο κ. Μαλλίνης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, απηύθυνε η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα.