Σε αντίπαλα στρατόπεδα δύο δήμοι για τις μονάδες βιορευστών

Τοπικά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, στην τακτική του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/03/2021) και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων-τοποθετήσεων, συζήτησε εκ νέου το θέμα της εγκατάστασης δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιορευστών, στην Κοινότητα Λύγγου του Δήμου Ζίτσας με αφορμή το υπόμνημα του Δήμου Δωδώνης που είδε το φως της δημοσιότητας μετά την αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβούλιου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας που θα εξέταζε την αδειοδότηση των εν λόγω μονάδων. 

Στο υπόμνημά του ο Δήμος Δωδώνης μεταξύ άλλων υποδεικνύει ξεκάθαρα ως λύση για την εγκατάσταση των επίμαχων μονάδων, τη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας το οποίο σε σχετικό ψήφισμα, που ενέκρινε ομόφωνα, αναφέρει: 

-Εκφράζουμε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μονάδων και στεκόμαστε ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές, στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων του Δήμου που αντιδρούν.

-Θεωρούμε πολιτικό ατόπημα και ασέβεια ως προς το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ενέργεια του Δήμου Δωδώνης να υποδεικνύει εναλλακτικές λύσεις σε περιοχές που δεν ανήκουν στα διοικητικά του όρια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μιλάει για λογαριασμό μας.