ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ -Παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα του δημοτικού συμβουλίου

Τοπικά

Την ώρα συζήτησης του θέματος των σχολικών καθαριστριών στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών η Επιτροπή Αγώνα των Σχολικών Καθαριστριών προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη, στις 18:00 το απόγευμα.

Η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους συλλόγους διδασκόντων ανά σχολική μονάδα, τους συλλόγους γονέων, τους πολιτιστικούς συλλόγους ανά γειτονιά, τα σωματεία του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, τον Εμπορικό Σύλλογο σε κοινό αγώνα για να μην περάσει όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση: «η απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων που εναρμονίζεται πλήρως με τους νόμους και τις αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων, πετάει στην ανεργία 40 καθαρίστριες και νομιμοποιεί τη μισή ζωή-μισή εργασία για άλλες 25 με τρίωρη απασχόληση».

«Από τη μία κυβέρνηση και δήμοι εξαφανίζουν την Πανδημία και τα υγειονομικά Πρωτόκολλα σε μία χρονική περίοδο που έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θανάτων που τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα με κλίνες covid και no covid. Και από την άλλη περικόπτουν το προσωπικό καθαριότητας βάζοντας στο ζύγι “κόστους-οφέλους” τις ζωές μας την ίδια στιγμή που μόνο για το Δήμο Ιωαννιτών το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν σε 8 Νηπιαγωγεία και 16 Δημοτικά σχολεία να λειτουργεί το πιλοτικό ολοήμερο πρόγραμμα μέχρι τις 17.30 μετατρέποντας τις καθαρίστριες που θα εργαστούν σε “λάστιχο ζωή -λάστιχο ωράριο”. Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά των συναδέλφων που απολύθηκαν και όσων μειώνεται κατακόρυφα το πενιχρό εισόδημά τους να μην έχουν από το Σεπτέμβριο ένα ζεστό πιάτο φαγητό και θέρμανση στο σπίτι τους. Είναι τα αυτονόητα που πρέπει να έχει κάθε εργατικό λαϊκό σπίτι», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Στο πλευρό των καθαριστριών ΟΤΑ, ΕΚΙ και Ένωση Γονέων

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ο σύλλογος Εργαζομέων ΟΤΑ και η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων, θα είναι πλάι στον αγώνα των καθαριστριών, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους. «Η διασφάλιση της καθαριότητας, η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας δεν παζαρεύεται, δεν επιτρέπεται να μπαίνει στο ζύγι του κόστους οφέλους» αναφέρει το ΕΚΙ, με τον σύλλογο να σημειώνει με τη σειρά του πως «Η κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη των συναδέλφων. Η δημοτική αρχή που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και κάνει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό για το θέμα πχ της εκχώρησης του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην πόλη και να βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει την καθαριότητα των σχολείων», καταλήγει.