ΣΧΕΔΙΟ Π.Δ. ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ – Θετικά και αρνητικά στοιχεία, αναγκαία η θεσμοθέτηση

Τοπικά

Στις διαφορετικές απόψεις που μέχρι στιγμής έχουν διατυπωθεί για το σχέδιο Π.Δ. της λίμνης προστίθεται και αυτή του επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών και προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΤΕΕ Ι. Τσίγκρου.
Ο κ. Τσίγκρος χαρακτήρισε το Σχέδιο απαραίτητο και ουσιαστικό, καθότι θα καθορίσει το μέλλον και την εικόνα της πόλης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του itv, τα μέλη του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας περιμένουν από τη διοίκηση να ενσωματώσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν τόσο στο πλαίσιο της διαβούλευσης όσο και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος. Ακόμη εκφράζεται η ευχή το 6ο κατά σειρά Σχέδιο Π.Δ να θεσμοθετηθεί αφού προηγουμένως ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις των τοπικών φορέων που έχουν ήδη τοποθετηθεί.
Όπως τόνισε ο κ. Τσίγκρος το Σχέδιο περιλαμβάνει και θετικά και αρνητικά σημεία, όμως στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα πρέπει να γίνουν οι ενσωματώσεις των παρατηρήσεων προκειμένου να διορθωθούν παράμετροι που δεν αντιμετωπίζονται με το προτεινόμενο σχέδιο.
«Το Π.Δ. είναι απαραίτητο γιατί θέτει και χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς περιορισμούς. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει συνέχεια στην επαφή των ανθρώπων με τη λίμνη και προτείνουμε μία σειρά παραμέτρων που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτές από το υπουργείο», σημείωσε ο κ. Τσίγκρος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή του Μάτσικα.
«Δε γίνεται από την Πλατεία Μαβίλη μέχρι τη Λιμνοπούλα να υπάρχει ένας σκουπιδότοπος και να επιμένουμε στη διατήρησή του. Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια και η πρότασή μας είναι η πρόβλεψη για μία ειδική πολεοδομική μελέτη που θα δίνει τη δυνατότητα μίας ήπιας δόμησης στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Τσίγκρος.
Καταλήγοντας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης, μετά την αλλαγή που έγινε στη θέση του προέδρου, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να τοποθετείται απέναντι στη διοίκηση, αλλά να ασκεί εποικοδομητική κριτική.