Ράλι ανόδου …θηλιά στο λαιμό των καταναλωτών 

Τοπικά

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος ρωτήθηκε για τις υψηλές τιμές στην αμόλυβδη βενζίνη

«Φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών βάζουν τα καύσιμα, οι τιμές των οποίων ανεβαίνουν κάθε μέρα φέρνοντας σε απόγνωση τους πολίτες αφού κάθε φορά που φτάνουν στο πρατήριο ή πρέπει να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης προσπαθούν να σκεφτούν από που θα κόψουν για να πληρώσουν ….

Η μέση τιμή στην αμόλυβδη πλησιάζει τα 2 ευρώ! Μια τιμή,  που κανείς δεν ξέρει για πόσο θα διατηρηθεί καθώς μέσα σε μια εβδομάδα τα καύσιμα ανέβηκαν περίπου 3 λεπτά το λίτρο και η άνοδος συνεχίζεται!

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος ρωτήθηκε για τις υψηλές τιμές στην αμόλυβδη βενζίνη, όπως επίσης και για το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης, αυξήσεις που τις επωμίζονται οι καταναλωτές και που φέρουν πλήγμα και στα πρατήρια καθώς η αδυναμία πληρωμής αντανακλά στην μείωση της κίνησης στα πρατήρια άρα και των εσόδων τους.

«Συνεχίζεται η ανοδική πορεία λίγο λίγο κάθε μέρα και δεν ξέρουμε πότε και αν θα σταματήσει η άνοδος. Βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο και οι αυξήσεις τραβούν την ανηφόρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος για να συνεχίσει λέγοντας ότι  σαν Ομοσπονδία ζητούν συνεχώς ελέγχους και μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

«Όταν  αυξάνεται η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου που φαίνεται ότι θα φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι,  πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός από το κράτος. Έτσι όπως πάμε θα ξεπεράσουμε και τα 2 ευρώ την βενζίνη. Θα μπούμε σε μια μεγάλη ύφεση και εμείς σαν πρατηριούχοι αλλά και οι καταναλωτές», επεσήμανε.

Παρά την αύξηση στην τιμή, οι καταναλωτές προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης σε μικρότερες ποσότητες καθώς δεν μπορούν να μείνουν στο κρύο. Αυτές οι λιγοστές παραγγελίες συντηρούν πολλά πρατήρια: «οι ποσότητες που είχαν παραγγελθεί ήταν πολύ μικρές, οι δεξαμενές δεν γεμίζουν αλλά προσπαθούν οι άνθρωποι να βάζουν όσο μπορούν να πληρώσουν αφού και οι άλλες πηγές ενέργειας είναι εξίσου και ίσως και περισσότερο ακριβές από το πετρέλαιο θέρμανσης», σημείωσε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ