Όλοι μαζί για την δημόσια υγεία 

Τοπικά

Κοινό μέτωπο σχημάτισαν εκπρόσωποι σωματείων, σύλλογοι και άλλοι φορείς ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ 

Κοινό μέτωπο σχημάτισαν εκπρόσωποι σωματείων, σύλλογοι και άλλοι φορείς ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ να στηριχτεί από κοινού με όλες τις δυνάμεις το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Στο επίκεντρο η διατήρηση και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας που διατρανώθηκε σε συγκέντρωση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το αίτημα κοινό που κατατέθηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ,  τους Συλλόγους Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, την ΕΙΝΗ αλλά και τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από την εκπαίδευση και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Τα αιτήματα είχαν να κάνουν με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και με τη μονιμοποίηση συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή θα λήξουν στο επόμενο διάστημα.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων Εργαζομένων του ΠΓΝΙ και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Γιώργος Φλούδας και Κώστας Καλαμπόκας αντίστοιχα, συντάχτηκαν με την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων με προσωπικό και με εξοπλισμό ενώ μίλησαν για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται όλο το διάστημα της πανδημίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των γενικών συμβούλων της  ΠΟΕΔΗΝ Χρήστου Γιωτόπουλου και Γιώργου Πρέντζα, ενώ το μέγεθος των προβλημάτων ανέδειξε και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΗ Μπάμπης Παππάς.

Μέτωπο αντίδρασης προανήγγειλε  ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ Αλέξανδρος Μάρκου λέγοντας πως δεν θα σταματήσουν μέχρι να δικαιωθούν και να κρατήσουν τις εργασίες τους, ενώ ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Πρωτοβάθμιας Υγείας  Αθ. Παπανδρέου μίλησε για υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά «μας έχουν απαξιώσει».

Τέλος, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας κάλεσε όλους σε εγρήγορση και υπογράμμισε πως δεν θα σταματήσουν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται από κοινού για μια δημόσια υγεία για όλους.

Στήριξη δήλωσε και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μερόπη Τζούφη. Η βουλευτής και υγειονομικός εξαπέλυσε κριτική κατά της κυβέρνησης και ζήτησε απαντήσεις για τα «σχέδια αλλαγών», τα οποία αφορούν τις δομές δημόσιας υγείας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ