Πρώτο κουδούνι και στο πρότυπο λύκειο Ζωσιμαίας

Τοπικά

Ήχησε το πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, με τους μαθητές να προσέρχονται για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χωρίς να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και χωρίς self test.

Στο πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων δεκάδες μαθητές και μαθήτριες άκουσαν το πρωί της Δευτέρας το πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά.

Παρόντες για να τους ευχηθούν εκπρόσωποι αρχών και φορέων που ευχήθηκαν στα παιδιά καλή σχολική χρονιά. Πρώτα έγινε ο αγιασμός και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων.

Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας καλωσόρισε τα παιδιά και τους ευχήθηκε αφενός καλή αρχή στους μαθητές της 1ης Λυκείου, ενώ δύναμη και αντοχή ευχήθηκε στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που μπαίνουν και επίσημα στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τους περιμένει μια κοπιαστική χρονιά. Ο διευθυντής απέσπασε θερμό χειροκρότημα όταν αναφέρθηκε στην ιστορία του σχολείου και στις επιτυχίες που κάθε χρόνο σημειώνουν οι μαθητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρόντες μεταξύ άλλων στον αγιασμό εκπρόσωποι της περιφερειακής διεύθυνσης ενώ την δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Πήχας που όπως ανέφερε η παρουσία του στη Ζωσιμαία του θύμισε τα δικά του χρόνια όταν εκείνος ήταν μαθητής στο ίδιο κτήριο.  Αμέσως μετά τον αγιασμό τα παιδιά μπήκαν στις αίθουσες προκειμένου να πάρουν τα βιβλία και το πρόγραμμα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ