Πρώτο κουδούνι και αγιασμός στα σχολεία

Τοπικά

Πρώτο κουδούνι σήμερα με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αποδεικτικό self test προσέρχονται οι μαθητές, για τον καθιερωμένο αγιασμό, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Στον αγιασμό του συγκροτήματος της Ακαδημίας έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της Βουλής, Κων. Τασούλας και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμος.

Το μήνυμα του δημάρχου

«Το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς γίνεται και πάλι σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες. Ευχή και ελπίδα όλων μας η χρονιά να κυλήσει ήρεμα και να μην χρειαστεί επιστροφή στο σπίτι και μέθοδος τηλεκπαίδευσης. Γιατί η τελευταία μπορεί να προσφέρει γνώση όμως στερεί τη συνύπαρξη, τον διάλογο, το παιχνίδι και την χαρά της σχολικής αυλής» ανέφερε ο δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ απευθυνόμενος στα παιδιά ανέφερε ότι η τήρηση των μέτρων είναι δύσκολη όμως είναι απαραίτητη για την προστασία όλων.

«Εύχομαι στους μαθητές να αξιοποιήσουν αυτή τη χρονιά για να συλλέξουν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν. Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι καλή επιτυχία στον απαιτητικό ρόλο που διαδραματίζουν με στόχο την πρόοδο των μαθητών τους και στους γονείς καλή δύναμη και με αυτή να βοηθήσουν στην πρόοδο των παιδιών τους», υπογράμμισε.

Ο κ. Ελισάφ ανέφερε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει σε μία σειρά εκτεταμένων παρεμβάσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής. Παράλληλα, με τις υπηρεσίες του, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει όποιο πρόβλημα προκύψει ενώ έχει μεριμνήσει να βρίσκονται έγκαιρα στις θέσεις τους οι σχολικές καθαρίστριες.