«Προτεραιότητα η δημόσια υγεία»

Τοπικά

Συνάντηση με τον διοικητή Σπ. Δερδεμέζη είχε η υπουργός Μίνα Γκάγκα

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας,  Μίνα Γκάγκα. Η υπουργός βρέθηκε στο δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης των Ιωαννίνων και είχε συνάντηση με τον διοικητή Σπ. Δερδεμέζη ενώ παρόντες ήταν ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η κα Γκάγκα επικεντρώθηκε στις ανάγκες της δημόσιας υγείας λέγοντας ότι «μέσα σε δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν από την πανδημία,  κατάφεραν να ενισχύσουν τα νοσοκομεία και συνολικά τις δομές υγείας με έμφαση όχι μόνο στον αστικό ιστό, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές».

Επέμεινε στο θέμα των προσλήψεων  όπου, σύμφωνα με την ίδια,  τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές για την κάλυψη των αναγκών  αν και τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων άφησαν αποτύπωμα που προσπαθούν να καλύψουν.

Εξήγησε ότι τρέχουν προκηρύξεις και παράλληλα προωθούν την ενίσχυση με τεχνολογικό εξοπλισμό. «Εδώ, στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα” θέλουμε να ασχοληθούμε με την καλύτερη οργάνωση των ΤΕΠ», είπε δηλώνοντας ικανοποίηση για το νοσοκομείο και τα όσα έχουν συντελεστεί όπως η συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ την οποία χαρακτήρισε σημαντική.

Για τις διακομιδές

Τέλος, αναφορικά με τις διακομιδές θέμα που είχε τεθεί στην προηγούμενη επίσκεψή της στα Γιάννενα πριν λίγες ημέρες ανέφερε ότι η ρύθμιση ψηφίζεται σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) στη Βουλή και δίνεται λύση στο θέμα που είχε να κάνει με τις δυνατότητες του εκάστοτε νοσηλευτικού ιδρύματος να κάνει διακομιδές ασθενών.

Προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια Φροντίδα

Για την πρωτοβάθμια Υγεία εξήγησε ότι θέλουν να έχουν ενισχυμένη φροντίδα ενώ αναφορικά με το ζήτημα ελλείψεων σε ειδικότητες εξήγησε ότι προωθούν ένα συνεργατικό μοντέλο λέγοντας ότι προωθούν ένα μοντέλο που θα ενισχύει αμφότερα το ρόλο του γιατρού ενισχύοντας την καλύτερη φροντίδα του ασθενή.

Ο αναπληρωτής διοικητής ΥΠΕ κ. Καρβέλης αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια φροντίδα εξήγησε ότι το κέντρο υγείας Ιωαννίνων εξοπλίζεται με πανοραμικό ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου «ενισχύουμε με τεχνολογικό εξοπλισμό το Κέντρο Υγείας. Ενισχύουμε τη δημόσια υγεία» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ