Προσδοκούν για έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς προβλήματα

Τοπικά

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων μίλησε για την σημασία που έχει λίγες ημέρες πριν την έναρξη των σχολείων να έχουν προσληφθεί τόσο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όσο και οι αναπληρωτές

Με θετικό πρόσημο αφού έχουν γίνει χιλιάδες διορισμοί μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών αναμένεται να ξεκινήσει η  σχολική χρονιά για την οποία το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Στα σχολεία όλης της χώρας αναμένεται να βρεθούν τουλάχιστον 8.600 νέοι, μόνιμοι εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή. Συνολικά υλοποιήθηκαν 25.000 μόνιμοι διορισμοί μέσα σε 2 χρόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Κώστας Μπόζιος μίλησε για την σημασία που έχει λίγες ημέρες πριν την έναρξη των σχολείων να έχουν προσληφθεί τόσο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όσο και οι αναπληρωτές που θα αναλάβουν την κάλυψη αναγκών σε σχολεία της χώρας.

Ωστόσο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό σημαίνει ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στην δημόσια εκπαίδευση.

Ο κ. Μπόζιος εξήγησε ότι προτεραιότητα όλων είναι να ξεκινήσει το σχολείο χωρίς κενά.

Για το «μποϊκοτάζ»

Την ίδια ώρα ρωτήθηκε για την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που καλεί σε «μποϊκοτάζ» για την κάλυψη θέσεων στο ΠΥΣΔΕ: «Καλέσαμε τους συναδέλφους να μη δεχτούν την κάλυψη των κενών θέσεων στο ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων. Θέσεις που προέκυψαν μετά την παραίτηση όλων των αιρετών και την ανάγκη ανασυγκρότησής του λόγω των τελευταίων αλλαγών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων» είπε ο κ. Μπόζιος σημειώνοντας ότι έχουν ζητήσει να δουν την νέα περιφερειακή διευθύντρια μιας και ο σημερινός περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης.

Τέλος, ο κ. Μπόζιος έθεσε το σημαντικό θέμα των διαβάσεων ζητώντας να υπάρξει μέριμνα ώστε πριν την εκκίνηση των σχολείων να έχουν διαμορφωθεί και να μπορεί να κινηθεί ο μαθητικός πληθυσμός σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας αλλά και αλλού χωρίς προβλήματα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ