Προσδοκούν «ανάσταση» της αγοράς και των εσόδων

Τοπικά

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Πραμαντιώτης αναφέρθηκε στην υποτονική κίνηση που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέβει

Οι χαμηλοί τζίροι, η έλλειψη διάθεσης και φυσικά η «μαυρίλα» αποτυπώνονται στην αγορά. Η ακρίβεια χτυπάει τα νοικοκυριά και δεν περισσεύουν χρήματα για αγορές. Το πασχαλινό δώρο αλλά και το επίδομα που προγραμματίζεται να δοθεί αναμένεται να «ζεστάνει» την αγορά που προσδοκά ένα μερίδιο από αυτά τα χρήματα να φτάσουν στα εμπορικά καταστήματα.

Η πασχαλινή περίοδος πλησιάζει και σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν με εορταστικό ωράριο.

Ενόψει Πάσχα τα μαγαζιά θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο, με τους καταναλωτές να μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους και τους νονούς και τις νονές να επιλέγουν λαμπάδα και αυγό για το βαφτιστήρι τους.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Πραμαντιώτης αναφέρθηκε στην υποτονική κίνηση που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέβει ενώ τόνισε ότι αναμένουν οι εργαζόμενοι να λάβουν το δώρο Πάσχα και φυσικά το επίδομα σε όσους δοθεί που θα είναι μια μικρή ενίσχυση.

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, η οποία φέτος πέφτει στις 20 Απριλίου, ωστόσο ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

«Είναι πολλές οι υποχρεώσεις των καταναλωτών αλλά ελπίζουμε να περισσέψουν χρήματα και να κάνουν αγορές στα εμπορικά» τόνισε.

Τέλος, την Τετάρτη έχουν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα των εμπόρων και να διοργανώσουν την διεκδίκηση λύσεων για τον κλάδο τους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ