«Πράσινο φως» για την διενέργεια rapid τεστ σε εμπόρους-υπαλλήλους

Τοπικά

Στην διενέργεια γρήγορων τεστ ανίχνευσης κορωναϊού αναμένεται να προχωρήσει σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, το Εμπορικό Επιμελητήριο. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου μετά από επικοινωνία προχώρησε η συνεργασία των φορέων προκειμένου σε ανοικτό χώρο δίπλα από το κεντρικό κτήριο του Επιμελητηρίου να εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να διενεργεί τεστ σε εμπόρους και σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο. 

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι μια φορά την εβδομάδα να κάνουν έλεγχο έμποροι και εργαζόμενοι και έτσι να μπορούν να αισθάνονται πιο ασφαλείς και να λειτουργούν τα εμπορικά τους καταστήματα.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες και κατόπιν επικοινωνίας με τις υπηρεσίες τόσο της ΥΠΕ όσο και του ΕΟΔΥ, θα ξεκινήσουν να γίνονται εδώ σε αίθριο χώρο, οι έλεγχοι», είπε. 

Την ίδια ώρα ερωτηθείς για την επανεκκίνηση της αγοράς ο κ. Δημητρίου υποστήριξε ότι η μόνη πραγματική ενίσχυση που τρέχει αυτή την στιγμή  είναι αυτή της επιστρεπτέας προκαταβολής λέγοντας ότι όλα τα υπόλοιπα εργαλεία είναι σε διαβούλευση, τουλάχιστον όπως ειπώθηκε από κυβερνητικά χείλη. 

«Η πρώτη εικόνα για την επαναλειτουργία είναι απογοητευτική. Η αγορά ξεκίνησε με αργό βηματισμό καθώς την ίδια ώρα με την επανεκκίνηση έχουμε τεράστια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και μεγάλη ανησυχία από πλευράς των πολιτών. Η μόνη ελπίδα είναι τα εμβόλια αλλά και για αυτά θα απαιτηθεί χρόνος καθώς όλα δείχνουν ότι τα 4,5 εκ. των εμβολίων αναμένεται να φτάσουμε προς διάθεση τον Ιούνιο! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τον Ιούνιο» είπε ο κ. Δημητρίου. 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο εμπορικός κόσμος αναμένει από την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να δει στην πράξη την υλοποίηση των δεσμεύσων και των εξαγγελιών καθώς πολλά από όσα έχουν εξαγγελθεί είναι στα χαρτιά ενώ δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο οι όποιες ενισχύσεις θα φτάσουν σε όλους τους πραγματικά πληττόμενους. 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ