Πλήρωσαν ακριβά τη μη τήρηση των μέτρων

Τοπικά

Η αύξηση των κρουσμάτων επανέφερε τους πιο αυστηρούς αστυνομικούς ελέγχους στα καταστήματα εστίασης ενώ μεγάλα πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε αίθουσες εκδηλώσεων. 

Έτσι, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωναϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν την Κυριακή από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 20 παραβάσεις. 

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν: 

*5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:

-2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,

-2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και

-1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

*2 παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ) στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας του με την επιβολή προστίμου ύψους 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος. Επίσης επιβλήθηκαν 10 πρόστιμα των 300 ευρώ σε πελάτες του καταστήματος για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

*1 παράβαση σε κέντρο διασκέδασης στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας για όρθιους πελάτες εντός του καταστήματος με την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 7 ημερών 

*1 παράβαση σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για διενέργεια εκδήλωσης σε εσωτερικό χώρο με την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 7 ημερών

*1 παράβαση σε αίθουσα εκδηλώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για διενέργεια εκδήλωσης στο εσωτερικό χώρο με την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 7 ημερών.

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής σε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ξενοδοχειακή μονάδα και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο λειτουργίας για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.