ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Σε Ουτρέχτη και στη Στουτγάρδη οι επόμενες στάσεις

Τοπικά

Συνεχίζει την εξωστρεφή της πορεία η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία θα βρεθεί σε δύο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ολλανδία και στη Γερμανία με τη νέα χρονιά, προτάσσοντας τον προορισμό «Ήπειρος».

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο εκθέσεις δίνουν έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ορεινού και παραθαλάσσιου, που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την περιοχή μας και τις επιχειρήσεις του κλάδου.
Το διάστημα 11 έως 15 Ιανουαρίου, θα δώσει το παρών, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ., στην έκθεση «Vakantiebeurs» στην Ουτρέχτη. Τη συγκεκριμένη έκθεση επισκέπτονται περισσότεροι από 100.000 Ολλανδοί, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας. Η ολλανδική αγορά κατατάσσεται πέμπτη σε αφίξεις στην Ελλάδα, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Προσελκύει επισκέπτες

Η Περιφέρεια Ηπείρου μετρά αρκετές συμμετοχές στη συγκεκριμένη διοργάνωση και διεκδικεί με αξιώσεις μερίδιο της αγοράς προσελκύοντας επισκέπτες όλο το χρόνο από αυτή την σημαντική αγορά.
Από τις 14 έως τις 22 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετέχει και στην έκθεση CMT (Caravan-Motor-Touristik) στη Στουτγκάρδη. Η CMT αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού παγκοσμίως και λαμβάνει χώρα για 54η φορά. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Ηπείρου σε δικό της περίπτερο. Την προηγούμενη διοργάνωση την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες, σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας. Περίπου 2.161 εκθέτες από 96 χώρες και περισσότερες από 360 περιφέρειες και πόλεις είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η συγκεκριμένη έκθεση δίνει σημαντική ευκαιρία προβολής της Ηπείρου, καθώς η περιοχή Baden-Württemberg, όπου θα πραγματοποιηθεί, είναι μία από τις πιο δυνατές οικονομικά περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα και οι επισκέπτες – καταναλωτές να αναζητούν προορισμούς νέους προορισμούς μέσα στα όρια της Ελλάδας, η οποία χώρα μας αποτελεί για αυτούς τον κατ’ εξοχήν προορισμό διακοπών και αναψυχής.
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα φιλοξενήσει, στο περίπτερο της, φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να προγραμματίσουν τις συναντήσεις τους με τουριστικούς πράκτορες και τους εν δυνάμει επισκέπτες από την Ολλανδία και τη Γερμανία, αντίστοιχα.

Πώς συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και για τις δυο εκθέσεις μπορεί να γίνει μέχρι τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο email [email protected] με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής που αφορά κάθε μια από τις εκθέσεις.
Επίσης, η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό των δήμων, επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να διανεμηθεί στις εκθέσεις και το οποίο πρέπει να είναι κυρίως στην Αγγλική ή στη Γερμανική γλώσσα, ανάλογα με την έκθεση που αφορά. Το υλικό θα πρέπει να το παραδώσουν οι ενδιαφερόμενοι στο Τμήμα Τουρισμού, στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα (έως 30 τεμάχια ανά έκθεση με την επισήμανση ποια από τις δυο αφορά) στο γραφείο 143, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 1 το μεσημέρι.