«Παζάρι» για την απαγόρευση κυκλοφορίας στα Ιωάννινα

Τοπικά

Ανακλήθηκε, μέχρι νεωτέρας, ώστε να επανεξεταστούν οι προτεινόμενες ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, το κοινό αίτημα του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και του δημάρχου Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, στην Πολιτική Προστασία, για την απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν είπε το παραμικρό στην καθιερωμένη ενημέρωση και αυτό γιατί το μεσημέρι, εκτιμήθηκε από κοινού, από τους τοπικούς φορείς και την Πολιτική Προστασία, ότι οι προτεινόμενες ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας (από τις 12.00 έως τις 22.00) είναι πάρα πολλές, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν και σοβαρές εναλλακτικές για περιοχές, όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να κάνουν τον περίπατό τους ή τη σωματική τους άσκηση.

Οι τοπικοί φορείς επανήλθαν με την αρχική σκέψη για απαγόρευση της κυκλοφορίας στα ίδια σημεία από τις 18.00 έως τις 22.00 καθημερινά, η Πολιτική Προστασία όμως, επισήμανε, ότι ένα τόσο σοβαρό μέτρο δε μπορεί να έχει διάρκεια μόλις τεσσάρων ωρών, καθημερινά. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθεί η περίπτωση λήψης και εφαρμογής μίας πιθανά λανθασμένης ή υπερβολικής απόφασης, που μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον δυσαρέσκεια σε μία έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη ατμόσφαιρα, προς το παρόν, η πρόταση «μένει στο συρτάρι» και θα επανεξεταστεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Η λήψη της οριστικής απόφασης θα εξαρτηθεί από την εικόνα στις προτεινόμενες περιοχές απαγόρευσης κυκλοφορίας τις επόμενες ημέρες, ενώ έχει ήδη ζητηθεί από την ΕΛ.ΑΣ να εντείνει τις περιπολίες της στα συγκεκριμένα σημεία.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρόταση περιφέρειας και δήμου αντίστοιχα, προέβλεπε την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από σήμερα 10 Απριλίου μέχρι τις 26 Απριλίου καθημερινά και το Σαββατοκύριακο από τις 12.00 έως τις 10 το βράδυ στο παραλίμνιο μέτωπο από την πλ. Μαβίλη ως το τέλος του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, στο δασύλλιο της πόλης και στον παράδρομο της παράκαμψης από τη διασταύρωση του ΠΓΝΙ, ως τη διασταύρωση στη σήραγγα του αεροδρομίου.

 

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ