Παράταση για την αγωνία των συμβασιούχων στο ΠΓΝΙ

Τοπικά

Την πίεση του χρόνου αρχίζουν και νιώθουν εντονότερα οι 220 περίπου εργαζόμενοι στο ΠΓΝΙ, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων

Την πίεση του χρόνου αρχίζουν και νιώθουν εντονότερα οι 220 περίπου εργαζόμενοι στο ΠΓΝΙ, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των 6.000 περίπου εργαζόμενων σε νοσοκομεία στη χώρα.

Οι εν λόγω συμβάσεις, λήγουν στις 31 Μαρτίου και δεν έχουν ενταχθεί μαζί με τις άλλες συμβάσεις επικουρικών και άλλων ειδικοτήτων, των οποίων πρόσφατα ανανεώθηκε η διάρκειά τους, ως το τέλος του έτους. Για τους εργαζόμενους του ΠΓΝΙ, αύριο Παρασκευή είναι μία σημαντική ημέρα, καθώς θα συζητηθεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη με το δικαστήριο να έχει τη δυνατότητα είτε της παράτασης της προσωρινής διαταγής είτε της κανονικής εκδίκασης. Όπως όμως επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ

Γ. Φλούδας από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος και το όφελος από την παροχή υπηρεσιών από το συγκεκριμένο προσωπικό σε αναντιστοιχία με έναν ιδιώτη, η πρόταση του Συλλόγου είναι να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το αίτημα αυτό καταθέτουν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός τους Αλέξανδρος Μάρκου, σημειώνοντας ωστόσο πως εξελίσσεται ένας διαρκής εμπαιγμός σε βάρος τους.

Τέλος, ο Χαρ. Παππάς ως εκπρόσωπος του ΔΣ της ΕΙΝΗ μετέφερε τη στήριξη της Ένωσης στον δίκαιο αγώνα των 6.000 εργαζόμενων καλώντας την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, να σταματήσουν να κάνουν μπαλάκι τις θέσεις εργασίας.