Ολοένα και λιγότεροι όσοι καλούν ταξί

Τοπικά

Στις κάλπες τα μέλη του Σωματείου  ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ιωαννίνων «Άγιος Χριστόφορος» προκειμένου να αναδείξουν τους νέους εκπροσώπους στο διοικητικό συμβούλιο.

Οι εκλογές διενεργήθηκαν στο Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία.  Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία είχαν τα όλα τα μέλη του Σωματείου.

Ο Κωνσταντίνος Γκαρόζης ρωτήθηκε επ’ αφορμής των εκλογών για την κατάσταση στον κλάδο λέγοντας πως η πτώση στην χρήση του ταξί είναι μεγάλη. «Μετά τις γιορτές, μειώθηκε κατακόρυφα η χρήση των ταξί από τους πολίτες. Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη και λίγοι είναι αυτοί που θα πάρουν ταξί για την μεταφορά τους και μόνο σε μεγάλη ανάγκη ή αν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς» τονίζει ο κ. Γκαρόζης.

Και οι φοιτητές μείωσαν τις μετακινήσεις

Την ίδια ώρα και οι φοιτητές που συντηρούν κατά πολύ μεγάλο βαθμό τον συγκεκριμένο κλάδο, έχουν μειώσει τις μετακινήσεις τους με ταξί. Αυτή την περίοδο σε εξέλιξη είναι οι εξεταστική περίοδος για τους φοιτητές και αυτό σημαίνει ότι δεν μετακινούνται και μένουν μέσα για να διαβάσουν.

«Και οι φοιτητές δεν βγαίνουν αυτή την περίοδο. Αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει πρόβλημα καθώς δεν έχει ο κόσμος χρήματα και έχει περιορίσει τα πάντα» τονίζει ο κ. Γκαρόζης και συνεχίζει «δουλειά δεν υπάρχει και την ίδια ώρα τρέχουν τα έξοδα για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουμε. Είναι όλα αυξημένα και παλεύουμε» τόνισε.

Ανάλογα με την ζήτηση και η τιμή

Τέλος, αναφορικά με το κόστος αγοράς μιας άδειας ταξί ο κ. Γκαρόζης κληθείς να απαντήσει εξήγησε ότι η προσφορά πάει με την ζήτηση υπογραμμίζοντας ότι αυτή την  περίοδο «δεν υπάρχει ζήτηση».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ