ΟΚΠΑΠΑ: Σκοπός η φιλοξενία περισσότερων παιδιών

Τοπικά

Νέα βρέφη και νήπια προετοιμάζεται να υποδεχτεί ο ΟΚΠΑΠΑ την επόμενη χρονιά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του από την 1η Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι να φιλοξενήσει πάνω από 850 παιδάκια, περισσότερα δηλαδή από όσα είχε τη χρονιά που μας πέρασε.
Σημαντικό είναι πως τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ καλύπτεται από τα voucher, που παίρνουν οι ωφελούμενοι μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής». Αναφέρεται ενδεικτικά ότι από τα 850 παιδιά των δομών του ΟΚΠΑΠΑ την περσινή περίοδο, τα 650 καλύφθηκαν από τα voucher και τα υπόλοιπα 200 χρειάστηκε να καταβάλλουν τα τροφεία
Σημειώνεται πως η διαδικασία για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης των ενδιαφερομένων να ενταχθούν στο πρόγραμμα, που ισχύει επίσης και για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του δήμου Ιωαννιτών, έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή.
Λεπτομέρειες για τη διαδικασία παρουσίασε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημ. Πάνου, που τόνισε, ότι υπάρχει μία βασική αλλαγή στο πρόγραμμα, που προβλέπει την αναλογία φιλοξενίας παιδιών και βρεφών μεταξύ voucher και τροφείων σε ποσοστό 70-30, από 80-20 που ήταν πέρσι. Επίσης, στην κατεύθυνση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης είναι η να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζόμενων μητέρων στη δημόσια διοίκηση, στις 15.000 σε πανελλαδική κλίμακα.
Αφού η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρωθεί, μέχρι τις 5 Αυγούστου, οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια, να επιλέξουν τη δομή που επιθυμούν για τη φιλοξενία των παιδιών τους.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr). Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με την χρήση των κωδικών Taxisnet.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ.
Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Λάρισα: 2410-579620)
Αναλυτικά τα δικαιολογητικά για κάθε περίπτωση θα αναφέρονται στην προσεχή πρόσκληση, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).