«Όχι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαγραφές φοιτητών

Τοπικά

Και νέα συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά» δεκάδες φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, δήλωσαν για ακόμη μια φορά την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έξω από την περιφέρεια Ηπείρου βρέθηκαν φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ και του συλλόγου Εκπαιδευτικών, το Εργατικό Κέντρο και άλλοι που δηλώνουν στήριξη στους αγώνες των φοιτητών.
Εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων η αντιπρόεδρος του συλλόγου του ΒΕΤ Γκουζάλ Τουλιαγκάνοβα κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο όπως ακριβώς το έφερε!

Ζήτησε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα με περισσότερες προσλήψεις και διενέργεια τεστ σε όλους τους φοιτητές ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στα Πανεπιστήμια και στις σπουδές τους: «Θέλουμε να είμαστε ξανά φοιτητές… Η κυβέρνηση αντί να δώσει  30 εκατ. ευρώ για πανεπιστημιακή αστυνομία να πάρει μέτρα για να επιστρέψουμε στις σχολές μας, στα εργαστήριά μας, στις πρακτικές και όλα αυτά για τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο, δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού Δημήτρης Ροσιλόβαλης κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει με το νομοσχέδιο «Είμαστε κοντά στα παιδιά, κοντά στους φοιτητές που θέλούν δημόσια και δωρεάν παιδιά. Είμαστε κοντά τους, στον αγώνα τους και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δημόσιο πανεπιστήμιο», είπε μεταξύ άλλων.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ