Όχι μόνο δεν «ψηλώνει», αλλά μάλλον είναι ακατάλληλο

Τοπικά

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος για τα έργα στο Δημαρχείο

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην οροφή του κτιρίου του δημαρχείου Ζίτσας αναδείχτηκαν σύμφωνα με τον δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο κατά την διάρκεια των έργων που ξεκίνησαν με στόχο την επέκτασή του.

Η αφαίρεση της στέγης φανέρωσε σοβαρά στατικά προβλήματα στην πλάκα του κτιρίου και ο δήμαρχος είναι έτοιμος να ενημερώσει όλους και έπειτα να κινηθεί σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

Όπως αναφέρει ο κ. Πλιάκος με την έναρξη των εργασιών  βρέθηκαν προ εκπλήξεων καθώς φαίνεται πως το κτίριο όχι μόνο δεν μπορεί «να ψηλώσει» …αλλά μάλλον θα πρέπει να προχωρήσουν στην κατασκευή νέου δημαρχείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή Ζίτσας είχε εξασφαλίσει χρηματικό ποσό της τάξης των 800.000 από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών και είχαν ξεκινήσει και ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης και στην επέκταση με έναν ακόμη όροφο. Η επέκταση στο Δημαρχιακό κατάστημα είχε κριθεί επιβεβλημένη και αναγκαία καθώς οι ανάγκες αυξάνονται.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο θα προχωρούσαν σε αφαίρεση της στέγης όπως και έγινε και στην ανέγερση ενός  ορόφου ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χώρου και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου Ζίτσας.

«Έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες. Κινούμαστε σε όλα τα επίπεδα ελέγχου της κατασκευής», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας, όλων όσων εργάζονται στο κτίριο», για να καταλήξει: «Γρήγορα θα ενημερώσουμε τους πάντες με λεπτομέρειες και με ειλικρίνεια».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ