Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ-Το Ταχυδρομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί

Τοπικά

Το Ταχυδρομείο στο Δελβινάκι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου.

Ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης μιλώντας στο ITV υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την λειτουργία του ταχυδρομείου.

Το ΕΛ.ΤΑ. Δελβινακίου εξυπηρετεί 60 Κοινότητες και Οικισμούς του Δήμου Πωγωνίου και τμήμα του Δήμου Ζαγορίου (Πάπιγκο, Αρίστη κ.λπ.), μια περιοχή μεγάλη σε έκταση και με αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν εύκολα να εξυπηρετηθούν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι κάποτε στην περιοχή λειτουργούσαν πέντε Ταχυδρομικά Γραφεία με δεκαοκτώ μόνιμους υπαλλήλους (Δελβινάκι με 3 υπαλλήλους, Βήσσανη με 3 υπαλλήλους, Πωγωνιανή με 3 υπαλλήλους, Κεφαλόβρυσο με 2 υπαλλήλους, Δολιανά με 4 υπαλλήλους και Αρίστη με 3 υπαλλήλους). «Από αυτά απέμεινε εν λειτουργία μόνο αυτό του Δελβινακίου με ένα μόνιμο υπάλληλο και δύο εποχικούς» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσουν τα ΕΛΤΑ στελέχωση ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

«Το Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου, ως δημόσιος οργανισμός δεν πρόκειται ούτε να κλείσει ούτε να μεταφερθεί, όσο υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία δεν αποτελούν δημόσιο οργανισμό αλλά συνεργασία ιδιωτών με τα ΕΛ.ΤΑ. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Κι αυτά θα λειτουργούν μόνο και για όσο θα είναι κερδοφόρα. Η παραπληροφόρηση μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για όλους. Ο Δήμος Πωγωνίου ούτε επιθυμεί ούτε επιτρέπει την απαξίωση των υπηρεσιών που λειτουργούν στα όριά του και σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν συμπαραστάτης σε μία απόφαση που θα οδηγούσε σε υποβάθμισή τους. Η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών είναι πρωταρχικός μας στόχος».
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ